Ексклюзиви
понеділок, 27 квітня 2020 21:10

Де знайти роботу під час карантину: перелік галузей

Де знайти роботу під час карантину: перелік галузей
У сфері торгівлі стрімко зростає кількість вакансій. Шукають касирів, продавців. Фото: pexels.com

Через карантин український ринок праці змінився. Зменшилася кількість пропозицій роботи у готельно-ресторанній сфері, спортивних закладах та салонах краси.

Деяких галузях вдалось зберегти темпи набору нових співробітників. Протягом квітня вакансії активно пропонували у роздрібній торгівлі, транспортних та логістичних компаніях, зв'язку та інтернет-послуг, пише grc.ua.

Роздрібна торгівля

На компанії, які працюють у галузі роздрібної торгівлі, припадає 11% усіх розміщених протягом 12-22 квітня вакансій. Порівняно з березнем кількість пропозицій роботи зросла вдвічі. Шукають касирів, продавців торговельних залів, завідуючих відділами, директорів магазинів чи їх заступників. попит на бухгалтерів та маркетологів.

Транспортні та логістичні компанії

Ще у лютому галузь не входила навіть у десятку лідерів за кількістю вакансій. У квітні компанії розмістили втричі більше пропозицій, ніж у березні. Потрібніводії, експедитори, логісти, керівники, бухгалтери та HR-менеджери.

Виробники продуктів

У квітні вакансій стало більше на 75%. Попит на працівників зріс через збільшення кількості доставок їжі та готових продуктів українцями додому. Шукають спеціалістів з продажів. Це менеджери по роботі з клієнтами, торговельні представники, менеджери з дистрибуції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кабмін виділив допомогу для безробітних

Виробники аграрної продукції

За підсумками березня-квітня сільське господарство увійшло у топ-10 галузей за кількістю вакансій. Затребувані менеджери з продажів та спеціалісти по роботі з клієнтами, економісти та IT-спеціалісти - мережеві адміністратори, програмісти 1С.

Провайдери зв'язку та інтернет-послуг, онлайн сервісів

Компанії попри карантин продовжують працювати, шукають нових співробітників. Особливо важлива робота операторів зв'язку. Деякі працівники вимушено перейшли на дистанційну роботу. Інші працюють без змін. Співбесіди кандидатам, які шукають роботу, проводять за допомогою відеозв'язку.

В Україні зросте кількість офіційних безробітних. Такі прогнози зробило Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства. На 24 квітня у Службі зайнятості зареєстровано 426,4 тис. безробітних. Це на 113 тис. осіб більше, ніж в аналогічний період торік.

Зараз ви читаєте новину «Де знайти роботу під час карантину: перелік галузей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути