Ексклюзиви
середа, 10 квітня 2019 12:29

Дозволили використовувати смартфони та планшети замість касового апарату

Дозволили використовувати смартфони та планшети замість касового апарату
Дозволили використовувати смартфони та планшети замість касового апарату. Фото: epravda

В Україні дозволили використовувати смартфони та планшети замість касового апарату.

Державна фіскальна служба включила до реєстру реєстраторів розрахункових операцій 8 новітніх моделей програмних комплексів, призначених для розрахункових операцій.

Ці моделі застосовуватимуть у своїй діяльності користувачі-учасники експериментального проекту з впровадження інноваційних технологічних рішень для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі, у тому числі інтернет-торгівлі. А також громадського харчування, купівлі-продажу іноземної валюти, торгівлі через автомати з продажу товарів і послуг. Надання послуг із приймання готівки для подальшого переказу, з перевезення пасажирів тощо, передає прес-служба ДФС.

До цього переліку увійшли новітні моделі 7 вітчизняних компаній. Зокрема, учасники експериментального проекту та система "E-Receipt (e-Чек) електронний чек", розроблена Державною фіскальною службою.

В основу системи "E-Receipt (e-Чек) електронний чек" покладено принцип обов'язкової онлайн фіскалізації чеків на сервері ДФС.

Ця система є альтернативою традиційним РРО, адже може застосовуватись для реєстрації розрахункових операцій. Вона безкоштовна для користувачів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці почали забирати гроші з банків

Функціональні компоненти системи E-Receipt дозволяють суб'єкту господарювання – продавцю, застосовуючи персональні комп'ютери, планшети, смартфони, здійснювати реєстрацію розрахункових операцій і передавати звітну інформацію (чеки, z-звіти) до ДФС, покупцю – переглядати інформацію щодо чеків у електронному кабінеті.

Вона інтегрується з іншими системами ДФС. І може інтегруватися з іншими бухгалтерськими програмами користувача.

Новітні моделі, включені до Держреєстру РРО, пропонуються до експлуатації у тестовому режимі усім суб'єктам господарювання, які виявили зацікавленість щодо участі в експериментальному проекті.

Триватиме експериментальний проект до 31 грудня 2019-го.

За його результатами Мінфіном прийматиметься рішення щодо новітніх моделей, які не підлягатимуть зняттю з реєстрації, та, відповідно, будуть рекомендовані до промислової експлуатації.

За останні 2 тижні ставки за валютними депозитами на терміни від півроку впали. Водночас гривневі вклади стали ще прибутковішими.

Зараз ви читаєте новину «Дозволили використовувати смартфони та планшети замість касового апарату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути