неділя, 16 грудня 2018 21:10

Доступ через телефон: банківські рахунки запропонували відкривати по-новому

Доступ через телефон: банківські рахунки запропонували відкривати по-новому
В Україні запропонували створити мобільний додаток для купівлі облігацій внутрішнього державного займу. Фото: neoskosmos.com

У всіх країнах Європи банківські рахунки можна відкривати дистанційно. В Україні планують створити мобільні додатки для купівлі облігацій внутрішнього державного займу, розповів Gazeta.ua фінансовий аналітик Олексій Лупоносов.

"В Україні досі немає протоколів захисту інформації мобільних мереж. Часто шахраї знімають гроші з карток використовуючи мобільні дані. Дистанційне відкриття рахунків має існувати там, де є відповідальність мобільних операторів чи банків", - наголосив аналітик.

За його словами, Мінфіну вигідно, щоб українці купували облігації. Тому вигадують нові способи, як спростити цей процес. Наприклад, мобільні додатки.

"У нас уже були радянські облігації. Людей примушували купувати їх. Коли СРСР розвалився, ці гроші просто зникли", - наголошує Олексій Лупоносов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Облігації чи депозити: як вигідніше зберігати гроші

За словами фінансового експерта Олексія Куща, у Швейцарії відкрити банківський рахунок можна по мобільному телефону. Достатньо переслати свої дані.

"Там це працює, адже є ефективні, прозорі сервіси у вигляді державних реєстрів. Там наявна вся необхідна інформація про громадянина. Не треба нести купу ксерокопій до банків. В Україні такого сервісу ще немає. Тому про подібні мобільні додатки говорити зарано", - додає Олексій Кущ.

В Україні запрацював механізм BankID. Він дозволяє здійснювати понад 70 адміністративних і банківських послуг дистанційно. Постанова НБУ "Про систему BankID Національного банку" набула чинності 5 листопада 2018-го. Підключення до системи безкоштовне. Щоб пройти ідентифікацію, потрібно бути клієнтом банку, який підключився до системи BankID.

Зараз ви читаєте новину «Доступ через телефон: банківські рахунки запропонували відкривати по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути