Ексклюзиви
четвер, 25 серпня 2011 09:50

Долар виріс відносно євро, інвестори передбачають подальше зростання

Долар виріс відносно євро, інвестори передбачають подальше зростання

Курс долара до євро зростає в четвер в очікуванні виступу глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке на щорічній конференції в Джексон-Хоул, яка почнеться в п'ятницю.

Про це повідомило агентство Bloomberg.

Оптимізм інвесторів, пов'язаний з тим, що глава ФРС під час свого виступу на конференції оголосить про чергові кроки щодо стимулювання економічного підйому США, змінився на сумніви.

"Я схиляюся до купівлі доларів, оскільки не чекаю, що Бернанке зробить серйозні оголошення, що стосуються можливості третього раунду стимулювання. Зараз йде певна боротьба між бажанням інвесторів брати на себе ризики і зміною очікувань щодо виступу глави ФРС", - заявив валютний стратег Bank of New Zealand Ltd. Майк Барроуз.

Вартість американської валюти щодо євро піднялася до 8:05 до $ 1,4403 порівняно з $ 1,4414 на закриття ринку в середу.

"Трейдери розраховують на те, що заяви Бернанке розчарують. Можна очікувати деякого зміцнення долара", - заявив аналітик ANZ National Bank Кун Гох.

Курс долара до японської валюти становить 76,96 ієни в порівнянні з 76,98 ієни напередодні. Вартість євро до ієни опустилася до 110,86 ієни з 110,96 ієни в середу.

У середу міністр фінансів Японії Йосіхіко Нода оголосив про виділення $ 100 млрд на підтримку японських експортерів, а також стимулювання угод по злиттю і поглинанню та забезпечення компаній ресурсами. Крім цього, Мінфін має намір посилити моніторинг валютних ринків, зокрема, він вимагатиме від найбільших фінінститутів розкривати дані про торговельні позиції.

Зараз ви читаєте новину «Долар виріс відносно євро, інвестори передбачають подальше зростання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути