четвер, 04 грудня 2014 18:08

Долар в Росії подорожчав ще на рубль

Долар в Росії подорожчав ще на рубль
Фото: obozrevatel.com

Курс долара на Московській біржі виріс на 1,03 руб. в порівнянні з рівнем закриття попереднього дня і склав 54,22 руб. (станом на 16.45 за київським часом). Курс євро додав 1,37 руб. і досяг позначки 67,02 руб., повідомляє ТАСС.

Рубль дешевшає на тлі відновлення зниження нафтових котирувань. За даними на 16.45 мск, барель Brent на торгах інтерконтинентальною біржі в Лондоні (ICE) подешевшав на 0,95%, до $69,25.

Нагадаємо, що в 2014 році російська валюта ослабла на 62% із-за відтоку капіталу, викликаного падінням цін на нафту, санкціями Заходу і геополітичною напруженістю навколо України.

Сьогодні Центробанк РФ визнав, що курс рубля істотно відхилився від фундаментально обґрунтованих значень, і заявив про готовність провести валютні інтервенції для підтримки російської валюти.

"Ви знаєте, що Банк Росії перейшла до плаваючого курсу. Але це не означає, що Банк Росії самоусунувся від впливу на курс рубля, курс рубля може безкарно ставати об'єктом фінансових спекуляцій. Я прошу Банк Росії, уряд провести жорсткі, скоординовані дії, щоб відбити у так званих спекулянтів бажання грати на коливаннях курсу російської валюти", - заявив президент РФ Володимир Путін під час послання Федеральним зборам.

Зазначимо, що під час промови президента курс долара до рубля впав на 51 копійку і досягнув 53,7 руб./$.

Зараз ви читаєте новину «Долар в Росії подорожчав ще на рубль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути