вівторок, 12 вересня 2023 20:22

До кінця вересня ціни на пальне зростуть ще більше

До кінця вересня ціни на пальне зростуть ще більше
До кінця місяця ціни пального на АЗС зростуть ще більше. Фото: Pixabay

До кінця місяця ціни пального на АЗС зростуть ще більше, приблизно на 2-3 гривні.

Все через зростання світових цін на нафту. Про це в інтерв'ю УНІАН розповів засновник однієї з мереж АЗС Дмитро Льоушкін.

"До кінця вересня ціни на пальне підвищаться ще приблизно на 2-3 гривні за літр через зростання світових цін на нафту", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні прогнозують подорожчання яєць на 30%: експерти пояснили причину

Так, за словами експерта, гуртові закупівельні ціни вже зросли, а до роздробу це підвищення дійде через 2-3 тижні після того, як дорожчий ресурс замінить дешевший у резервуарах АЗС.

"Коли закачується дороге пальне, через певний час мережі АЗС не зможуть нічого зробити, окрім як підвищити ціни для своїх клієнтів", – продовжив Льоушкін.

За підрахунками видання, які випливають з даних Льоушкіна, середня ціна бензину марки А-95 через кілька тижнів може сягнути 55-56 гривень.

"Якщо зростання цін станеться, то незабаром повний бак автівки на 45 літрів обходитиметься українцю приблизно у 2500 грн", – йдеться у повідомленні.

Роздрібні ціни на пальне мають потенціал для подальшого зростання.

Водночас межу в 60 грн/л вони навряд чи перетнуть. Про це йдеться в авторському матеріалі директора Консалтингової групи "А-95" Сергія Куюна "Знову 50+. Чи зростатимуть ціни на пальне?" для "Дзеркала тижня".

З його слів, половина ринку пального належить операторам із правильною "податковою" орієнтацією, тому вони змушені включати нові податки в ціни й реагувати на зміни зовнішньої кон'юнктури.

Зараз ви читаєте новину «До кінця вересня ціни на пальне зростуть ще більше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути