Ексклюзиви
понеділок, 08 березня 2021 21:10

Дівчата підкорюють українській IT-сектор: майже половина спеціалістів – жінки

Дівчата підкорюють українській IT-сектор: майже половина спеціалістів – жінки
Частка жінок в українському ІТ збільшилася в 3 рази за 9 років. Фото: pexels.com

В Україні сфера IT стає більш гендерно збалансованою. Частка жінок в українському ІТ збільшилася в 3 рази за 9 років.

Згідно з дослідженням GlobalLogic, на початку 2012 року в цій сфері було лише близько 7% жінок. У 2021 - понад 22%. Кількість спеціалісток в ІТ-індустрії країни в середньому зростає на 15% щороку, пише портал ITC.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українки VS великий бізнес: жінки готові заробляти більше

В Україні 40% усіх нетехнічних позицій обіймають спеціалістки. Серед усіх тестувальників в Україні жінки становлять 33%, а серед розробників індустрії - 8%. Такий же відсоток розробниць у світі. 47% жінок в українському ІT співпрацюють із сервісними компаніями. Кількість технічних спеціалісток за 3 роки зросла на 12% й становить 45%, тобто майже половину всіх жінок індустрії. Понад 70% спеціалісток компанії займаються тестуванням та розробкою програмного забезпечення.

"Сфера IT, як у світі, так і в нашій країні, стає більш гендерно збалансованою. Це пов'язано як зі зростанням індустрії в цілому, так і з активним розвитком політик різноманітності. І ми слідуємо глобальним тенденціям - у нашій компанії 22,7% жінок. 26% з них - розробниці, майже 42% займаються тестуванням, а близько 10% - менеджерки та топменеджерки", - прокоментували у GlobalLogic.

Найчастіше у лютому шукали працівників у сферах продажів та ІТ. Частка оголошень про вакансії становить 26% і 20% від загальної кількості відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Дівчата підкорюють українській IT-сектор: майже половина спеціалістів – жінки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути