пʼятниця, 13 грудня 2013 12:33

"Дід Мороз" боїться, що втратить заробіток через Євромайдан

"Дід Мороз" боїться, що втратить заробіток через Євромайдан
Фото: restbee.ru

Киянин Володимир Левчук може втратити роботу через Євромайдан. Про це він розповів кореспонденту Gazeta.ua.

"Мітингувальників підтримую і сам на Майдан виходжу через день. Якби Янукович прийняв усі вимоги мітингувальників, розпустив уряд, покарав усіх винних у побитті студентів 30 листопада і Майдан розійшовся, я був би щасливий. Бо цього року через революцію втрачу роботу", - говорить Володимир Іванович.

Левчук майже 20 років працює Дідом Морозом. З 2002 наряджається у костюм і позує біля столичної ялинки на майдані Незалежності. До цього працював на дитячих ранках у київських школах і дитсадках.

"Серце підказує, що цього року нормальної ялинки не буде, - говорить Левчук. - У минулі роки з 18-19 грудня я вже виходив на майдан і працював до 20 січня. За фотографію брав 20 гривень, з іноземців 5-10 євро. За день легко 400 гривень заробляв".

Для роботи використовує грим, яким малюються артисти у цирку. Носить штучну білу бороду, бо власну відростити не може.

"Але плювати я хотів на такі заробітки, якщо при владі залишаться Янукович і Азаров, - Левчук затягується цигаркою. - Що то є зараз 400 гривень. В магазині за ці гроші на тиждень продуктів купити не вийде. Готовий пожертвувати своїми заробітками, лиш би в країні стало краще жити".

Щоб заробити, Левчук подав оголошення в інтернеті та по київських газетах. Замовити його додому можна на 20-30 хв. за 500 грн.

"Готовий працювати на Новорічну ніч. Навіть тарифів піднімати не збираюсь, - говорить Володимир Іванович. - А як не буде замовлень, то прийду на Майдан і буду усіх, хто там мітингує, з Новим роком вітати".

Каже, приніс на Майдан дві палки ковбаси, півкілограма сиру, чотири батони і кілограм лимонів. Усе віддав у буфеті Київради волонтерам, які готують обіди для мітингувальників.

Зараз ви читаєте новину «"Дід Мороз" боїться, що втратить заробіток через Євромайдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути