четвер, 04 серпня 2011 12:05

Держпідприємства накачаються "хімією" Фірташа за 50 мільйонів

Держпідприємства накачаються "хімією" Фірташа за 50 мільйонів

Державне підприємство "Запорізький титано-магнієвий комбінат" (ЗТМК) за результатами тендерів 25 липня уклав угоди з ТОВ "Сінтез Ресурс" на закупівлю сировини загальною вартістю 50,40 млн грн.

Про це повідомляє "Вісник державних закупівель".

Компанія-переможець поставить на ЗТМК тисячу тон магнію МГ-90 за 39,00 млн грн та дві тисячі тон хлористого калію за 11,4 млн грн. За останні два місяці ця фірма отримала від запорізького підприємства 37,3 млн грн.

Також ДНВП "Цирконій" за результатами тендеру 12 липня уклало угоду на постачання 5 тон двоокису гафнію марки ГФО-1 та ГФО – 2 з "Вільногірським гірнично-металургійним комбінатом" ПАТ "Кримський Титан", контрольованим групою українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Вартість цієї угоди становить 3,36 млн грн.

Засновником ТОВ "Сінтез Ресурс" є перший заступник директора ТОВ "Остхем Україна" Олег Кікта, який нещодавно ввійшов в наглядову раду придбаного Фірташем ПАТ "Концерн Стирол".

Іншим засновником "Синтез Ресурсу" є Михайло Островський, директором фірми – Володимир Григоращенко.

Вони також відомі як менеджери дніпропетровського ТОВ "НПП СТ-Кварц", яке спільно з фірташівським Вільногірським горно-металургійним комбінатом розробляє Малишевське родовище скляного піску.

Нагадаємо, раніше компанії Фірташа стали постачальниками ільменіту для хімкомбінатів Запоріжжя і Сум, які очолюють менеджери з фірташівської "Остхем груп".

Зараз ви читаєте новину «Держпідприємства накачаються "хімією" Фірташа за 50 мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути