вівторок, 03 вересня 2013 09:26

Держборг "Нафтогазу" може досягти 9 мільярдів уже цього року

Держборг "Нафтогазу" може досягти 9 мільярдів уже цього року
"Нафтогаз" почав накопичувати заборгованість перед держбюджетом. Фото: obozrevatel.com

Неоплачений державний борг Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" за підсумками 2013 року може досягти 9 млрд грн.

Про це з посиланням на високопоставлене джерело в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості пише "Комерсант-Україна" у публікації "Деньги улетают в трубу".

За словами співрозмовника видання, "Нафтогаз" почав накопичувати заборгованість перед держбюджетом. За даними Міненерговугілля, досі монополія жодного разу не накопичувала податковий борг більш ніж на 3 млрд грн. Але цього року заборгованість підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) перед компанією досягла рекордної суми, впали обсяги транзиту газу, очікується зниження його видобутку. Всього, згідно із затвердженим фінплану компанії, надходження НАК в цьому році зменшаться на 52 млрд грн.

Офіційно інформацію підтвердив прес-секретар Міністерства доходів і зборів Андрій Соколов. Назвати поточну суму боргу він відмовився, але повідомив, що за підсумками року "Нафтогаз" повинен заплатити до держбюджету близько 14,1 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борг українців за комуналку зменшився на 3,5%

У прес-службі "Нафтогазу" дані Міндоходів не коментують. Проте джерело в компанії спростувало наявність заборгованості перед бюджетом. Втім, від більш докладних коментарів співрозмовник відмовився.

Нагадаємо, чистий збиток "Нафтогазу" в першому півріччі 2013 року збільшився в 2,2 раза - до 9 млрд 997 млн 596 тис. грн в порівнянні зі збитками в розмірі 4 млрд 450 млн 815 тис. грн у першому півріччі 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Держборг "Нафтогазу" може досягти 9 мільярдів уже цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути