понеділок, 22 квітня 2019 13:28

День Землі: скільки коштує відмовитися від одноразового посуду і пакетів

22 квітня в Україні та світі відзначають День Землі. Мета свята — привернути уваги населення до екологічного способу життя та дбайливого ставлення до природи.

Щоб стати розумними споживачами, насамперед треба відмовитися від поліетиленових пакетів. Замість них користуватися екосумками. Сьогодні звичайний пакет у супермаркеті у середньому коштує 2 грн. За екосумку потрібно віддати близько 150 грн, але термін її використання необмежений. Крім економії, ви скоротите споживання поліетилену, який практично не розкладається, пише olx.ua.

Набір контейнерів для продуктів, які можна використовувати замість целофану, коштує у середньому 250 грн. Також існують спеціальні тканинні торбинки для фруктів та овочів. Вони коштують у межах 100 грн.

Автор: olx.ua
  В Україні найбільше екотоварів продають у Київській, Харківській та Одеській обл. Найскромніший вибір у Закарпатській, Чернівецькій та Волинській обл.
В Україні найбільше екотоварів продають у Київській, Харківській та Одеській обл. Найскромніший вибір у Закарпатській, Чернівецькій та Волинській обл.

Одноразові стаканчики для кави і чаю можна замінити на термокружки. Сьогодні деякі кав'ярні навіть пропонують знижки, якщо ви просите каву у свою чашку. У середньому термокружка коштує 200 грн. Для води можна купити пляшку багаторазового використання — у межах 100 грн.

Також існують екологічні — біорозкладні чохли на телефон. Коштують близько 150 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Один із українських університетів матиме власну крамницю

Популярними стають дерев'яні зубні щітки. У середньому треба заплатити 50 грн за одну щітку.

В Україні найбільше екотоварів продають у Київській, Харківській та Одеській областях. Найскромніший вибір — у Закарпатській, Чернівецькій і Волинській областях.

В Україні можуть заборонити поліетиленові пакети. Відповідний законопроект вже внесли до Верховної Ради. Пропонують заборонити реалізацію пакетів у магазинах, павільйонах та інших об'єктах роздрібної торгівлі.

Зараз ви читаєте новину «День Землі: скільки коштує відмовитися від одноразового посуду і пакетів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути