Ексклюзиви
середа, 12 травня 2021 11:29

День медичної сестри: які зарплати пропонують в Україні

День медичної сестри: які зарплати пропонують в Україні
В Києві медсестрам пропонують зарплату 12-15 тис. грн. Фото: Олена Луценко

12 травня відзначають Всесвітній день медичної сестри. В Україні нараховують близько 300 тис. спеціалістів, які мають медсестринську освіту, за даними Міністерства охорони здоров'я.

Протягом останніх трьох місяців на сайтах працевлаштування було розміщено близько 1,7 тис. вакансій для медичних сестер. У середньому по Україні їм пропонують зарплату в межах 10 тис. грн.

Найбільше можливостей знайти роботу є у великих містах - Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі. Наявні вакансії у державних і приватних лікарнях, медичних центрах. В Києві медсестрам пропонують зарплату 12-15 тис. грн, в Харкові - 10-12 тис, Одесі - 7-10 тис, Дніпрі - 10-14 тис, розповіли Gazeta.ua спеціалісти Jooble.

Також у великих містах популярна послуга - виклик медсестри додому. Зробити ін'єкцію коштує 50-300 грн, крапельниця - 200-350, клізма - 150-350, перев'язка - від 200 грн, обробка пролежнів - від 150.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З початку пандемії з України поїхали 66 тис. медиків - центр Разумкова

Українських медсестер запрошують працювати до Польщі. Обіцяють зарплату 15-30 тис. грн. Є вакансії в лікарнях, будинках для літніх людей. Щоб отримати роботу, потрібно здати екзамен на знання мови, підтвердити свій диплом, пройти стажування.

У Дніпрі в обласній лікарні ім. Мечникова не вистачає медперсоналу. Через низьку зарплату понад 200 працівників поїхали працювати за кордон, повідомив гендиректор лікарні Сергій Риженко. Півтора десятка лікарів виїхали ще до епідемії Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «День медичної сестри: які зарплати пропонують в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути