Ексклюзиви
пʼятниця, 13 січня 2012 17:28

Дефолт цілком реальний для слабкого "Нафтогазу" - Fitch

Дефолт цілком реальний для слабкого "Нафтогазу" - Fitch

Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings підтвердило довгострокові рейтинги дефолту емітента (РДЕ) НАК "Нафтогаз України" в іноземній і національній валюті "CCC".

Якйдеться у повідомленні агентства, рейтинг гарантованих державою єврооблігацій "Нафтогазу" на $ 1,595 млрд підтверджений на рівні "B" з рейтингом відновлення "RR4".

"РДЕ продовжують відображати, що дефолт є реальною можливістю через слабкості бізнесу "Нафтогазу" і особливо його фінансового стану і його збереження залежності від своєчасної підтримки ліквідності з боку уряду", - зазначено в документі.

Зазначимо також, що, як прогнозує "Нафтогаз", середньорічна ціна закупівлі російського газу в 2012 році становитиме $ 415,77 за 1 тис. куб. м.

Про це повідомив заступник голови НАК Вадим Чупрун.

"У першому кварталі ціна становитиме 416 доларів за тисячу кубометрів, в другому і третьому - 418 доларів за тисячу кубометрів, у четвертому - 413 доларів за тисячу кубометрів. Прогнозна середня ціна по року - 415,77 доларів за за тисячу кубометрів", - сказав він.

Нагадаємо, ціна імпортованого "Нафтогазом" російського природного газу в першому кварталі 2011 року становила $264 за 1 тис. куб. м, у другому - $297 за 1 тис. куб. м, третьому - близько $355 за 1 тис. куб. м, четвертому - близько $400 за 1 тис. куб. м.

Зараз ви читаєте новину «Дефолт цілком реальний для слабкого "Нафтогазу" - Fitch». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути