понеділок, 26 грудня 2011 13:16

Наступного року по зарплатам і пенсіям болюче вдарить дефолт - Лановий

Наступного року по зарплатам і пенсіям болюче вдарить дефолт - Лановий

Наступного року погіршиться ситуація з державними фінансами України.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив колишній міністр економіки, президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

"Уряд стає все більшим боржником. Уже четвертий рік поспіль бюджет матиме великий дефіцит, який погашається за рахунок зовнішніх і внутрішніх кредитів. Вони перевищили усі розумні межі. Надходить ситуація, коли не можна буде їх отримати, якщо не закривати старі борги чи виплачувати відсотки. Нинішнього року на це пішло майже 30% бюджету. Наступного буде ще більше", - сказав він.

"Значить, уряд зменшуватиме частки інших виплат. Дефолт по внутрішнім виплатам буде ще більшим і чутливішим для суспільства. Держава скорочуватиме соціальні виплати, затримуватиме зарплати і пенсії, відкладатиме на потім допомоги по народженню, самотнім матерям", - додав Лановий.

За його словами, нинішня влада перерозподіляє фінансові потоки на користь централізованих програм і державних капіталовкладень.

"Натомість приватний сектор економіки позбавляється грошових ресурсів, зокрема, кредитних. Зростання ВВП буде менше 3%. Якщо ж взяти до уваги, що показники інфляції уряд постійно занижує, то в економіці, зокрема, промвиробництві, буде стагнація. Невелике зростання відбудеться, в основному, за рахунок будівельних об'єктів до Євро-2012 та вдалого врожаю нинішнього року, який дає ресурси для продажу, переробки, транспортування", - зауважив експерт.

Повну версію коментаря Володимира Ланового читайте тут.

Зараз ви читаєте новину «Наступного року по зарплатам і пенсіям болюче вдарить дефолт - Лановий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути