В Україні в третині регіонів можна приготувати борщ вартістю менше 100 грн. Найменше грошей витратять жителі Львівщини — 96,6 грн.
"У столиці приготувати борщ коштує найдорожче — 115,4 гривень. Середня вартість борщу в Україні – 103,3 гривні", - написав у Facebook директор асоціації постачальників торгівельних мереж Олексій Дорошенко.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На 20% дешевше: експерт про ціни у Польщі та в Україні
Щоб приготувати борщ, жителям Одеської обл. знадобиться 110,9 грн. Харківської – 108 грн, Закарпатської – 106,4 грн, Хмельницької – 104,8 грн, Луганської – 104,4 грн.
" У Сумській області приготувати борщ коштує 104,3 гривні, Кіровоградській – 104,1 гривні, Херсонській – 103,9 гривні, Полтавській – 103,5 гривні, Чернігівській – 102,6 гривні. Жителям Київської області потрібно 102,5 гривень, щоб приготувати українську страву. Івано-Франківської, Волинської, Дніпропетровської, Чернівецької, Тернопільської, Житомирської і Львівської областей — менш ніж 100 гривень", - підсумував Дорошенко.
У липні найбільше - на 3,1 грн за кілограм подорожчала морква. Кілограм коштував 26,15 грн. На 1,5 грн/кг зросла вартість вареної ковбаси - до 88,1 грн/кг. На 1 грн - вартість філе курятини - до 90,9 грн/кг. Пшоно подорожчало на 70 коп. - до 19 грн/кг. Гречка і морожена риба – на 60 коп. Їх продавали по 17,8 грн і 70,3 грн за кг відповідно.
Буряк і капусту продавали на 5-3 грн дешевше, ніж у червні. Ціна зменшилася до 10,4 грн і 8,1 грн за кг відповідно. Яблука подешевшали на 2 грн. У середньому коштували 19,1 грн/кг. Десяток яєць продавали по 20,1 грн. Це на 1,7 грн менше, ніж було у червні. Картопля подешевшала на 80 коп. Кг у середньому коштував 7,9 грн.
Коментарі