Ексклюзиви
середа, 04 серпня 2021 11:37

Що буде зі звичайною пенсією після оформлення накопичувальної - міністр

Накопичувальна пенсійна система не означає відмову від наявної солідарної системи.

Автор: Олена ЛУЦЕНКО
  Солідарна система зберігається і після запровадження накопичувальної
Солідарна система зберігається і після запровадження накопичувальної

"Ми підтримуємо необхідність запровадження накопичувального рівня. Ми вважаємо, що сьогодні досить сприятливий момент для цього. Ми готові максимально долучатися, відпрацьовувати законопроєкти. Вважаємо, що ця реформа назріла. Ми запроваджуємо додатковий елемент пенсії, і це буде додаткова пенсія. При цьому солідарна система зберігається, і нам як державі необхідно створити умови для збалансування солідарної системи, це важливо", - розповів міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання робочої групи з питань запровадження накопичувального пенсійного забезпечення.

Реформа є досить складним завданням для системи публічних фінансів, додав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На чиновників гроші знайдуть, а на пенсії немає"

"Ми розглядаємо кілька варіантів. Зупинимося на варіанті поступового запровадження цієї системи. З 2023 року ми будемо готові запропонувати, яким чином, який відсоток саме цих відрахувань може бути. Я б не хотів зупинятися зараз, може 1 відсоток бути або скільки, це питання дискутується", - зауважив Марченко.

2 червня Кабмін ухвалив постанову про створення робочої групи з питань запровадження обов'язкового накопичувального пенсійного забезпечення та розвитку недержавного пенсійного забезпечення.

Уряд працює над впровадженням другого рівня пенсійної системи. Вона передбачає зниження податків, які платять українці в бюджет. Податки спрямовуватимуть на особисті пенсійні рахунки людей, де інвестуватимуться та примножуватимуться. Так само не буде жодних додаткових нарахувань для бізнесу. Після виходу на пенсію людина отримає свої кошти. Це буде додатковий дохід до державної солідарної пенсії. Про це розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Зараз ви читаєте новину «Що буде зі звичайною пенсією після оформлення накопичувальної - міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути