Ексклюзиви
четвер, 28 листопада 2019 21:10

"Чорна п'ятниця": як не купити зайвого

"Чорна п'ятниця": як не купити зайвого
Варто скласти список магазинів, де плануєте придбати товари зі знижками. Фото: Голос народу

В Україні розпродажі "чорної п'ятниці" проводять з 2013-го. Цьогоріч товари зі знижками продаватимуть 29 листопада.

У цей день магазини чекають ажіотажу покупців. Однак треба дотримуватися певних правил, щоб не витратити всі гроші та не купити зайвого, пише The Point.

Підготуйте список

Заздалегідь підготуйте список того, що плануєте купити. Нехай це будуть найнеобхідніші речі. Наприкінці списку вкажіть те, без чого ще можете обійтися. Тоді вдасться вкластися у запланований бюджет і не витратити гроші на непотрібні речі.

Варто скласти список магазинів, де плануєте придбати товари. Тоді вдасться менше уваги звертати на яскраві вивіски "SALE".

Слідкуйте за цінами

За кілька днів до масштабних розпродажів пройдіться торговим центром і прицініться. Бувають ситуації, коли товар у "чорну п'ятницю" коштує дорожче, ніж звичайно. Також ціни можна відслідковувати через інтернет. Наприклад, додати товар у кошик і слідкувати як змінюється його вартість. У такий спосіб ціни можна порівнювати у кількох магазинах одночасно.

Обмежуйте бюджет

Заздалегідь відкладіть гроші, які плануєте витратити на розпродажах. Намагайтеся скупитися у межах цієї суми. Тоді вдасться зекономити та не купити зайвого.

Відправляйтеся на закупи компанією

Якщо важко прийняти рішення, яку річ варто купити і скільки грошей витратити, на шопінг краще ходити з подругою чи другом. Вони порадять. Зможуть пояснити, що топ зі стразами зі знижкою 80%, не найнеобхідніша річ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська "чорна п'ятниця": хто зекономить на розпродажах

Плануйте свій день

Напередодні розпродажів краще виспатися та відпочити. Не варто бути голодним. Найкраще на розпродажі приходити за кілька годин до обіду. Тоді вдасться уникнути черг. Найбільший ажіотаж у другій половині дня.

Контролюйте емоції

Перед покупкою зважте усі за і проти. Подумайте, чи дійсно вам треба цей товар. Можливо вам привабила ціна, а не сам товар. Інколи магазини з великим дисконтом розпродують товар, який залежався.

Торік найбільший інтерес до розпродажів був в Одесі, Ужгороді та Маріуполі. Зі знижками товари в інтернеті переважно купували у Кропивницькому та Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «"Чорна п'ятниця": як не купити зайвого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути