неділя, 24 листопада 2019 21:11

Українська "чорна п'ятниця": хто зекономить на розпродажах

Українська "чорна п'ятниця": хто зекономить на розпродажах
В Україну традиція розпродажів "чорної п'ятниці" прийшла з США. Фото: Уніан

Останні два роки в Україні розпродажі "чорної п'ятниці" проводять не один день, а цілий місяць, розповів Gazeta.ua Іван Зайцев із Асоціації рітейлерів України.

"З початку листопада магазини запустили рекламу та знизили ціни на товари. Пропонують різноманітні акції, систему бонусів для клієнтів. Хтось намагається з дисконтом 70% розпродати товар, який залежався. На популярний ставлять знижки у межах 5-10%. Дешевше продають тільки обмежену кількість товару", - пояснює Зайцев.

Додає, що деякі компанії на "чорну п'ятницю" випускають новинки. Торік, наприклад, з'явилася нова продукція Apple.

"Сезон видався не вигідним для бізнесу через теплу погоду. Народ не поспішав витрачати гроші на теплі речі. Так, минулі роки у "чорну п'ятницю" магазини продавали залишки. Цьогоріч покупці зможуть не просто зекономити, а обрати серед широкого асортименту товарів. Водночас магазини не отримають запланованого прибутку", - пояснює партнер Асоціації рітейлерів Олександр Фіалка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україну йде Чорна п'ятниця: що очікувати в 2019 році?

В Україну традиція розпродажів "чорної п'ятниці" прийшла з США.

"У Сполучених Штатах зовсім інший рівень споживання. Американець у середньому на рік змінює 6-7 пар кросівок. Українець купує одні. Маємо зовсім інший рівень доходів. В Америці магазини можуть ставити більші знижки, бо заробляють за рахунок великого об'єму продажів. В Україні попит значно менший", - підсумував Фіалка.

29 листопада стартують розпродажі "чорної п'ятниці". В Україна їх проводять із 2013-го. Торік найбільший інтерес до розпродажів був в Одесі, Ужгороді та Маріуполі. Зі знижками товари в інтернеті переважно купували у Кропивницькому та Миколаєві.

Зараз ви читаєте новину «Українська "чорна п'ятниця": хто зекономить на розпродажах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути