Ексклюзиви
пʼятниця, 03 січня 2020 10:50

Чому українці шукають роботу за кордоном

Чому українці шукають роботу за кордоном
В Україні ЗМІ частіше, ніж в інших країнах, оприлюднюють погані новини. Тому люди у пошуках кращого життя їдуть за кордон. Фото: zrfa.ua

В Україні громадяни почуваються менш щасливими, ніж є насправді.

"Українці мають звичку нити. Якщо порівняти рівень задоволеності життям в Україні і в середньоазіатських країнах, то Киргизстан, Таджикистан, Туркменістан бідніші за Україну. Але в них ЗМІ не такі вільні, як в Україні, і пишуть позитивні новини", – каже доцент Київської школи економіки Ольга Купець, пише "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи стали українці багатші: думка експерта

За її словами, завдяки хорошим новинам люди відчувають, що все добре. Хоча і живуть у штучно створеному середовищі. В Україні за останні роки оприлюднили багато негативних новин.

"Той факт, що Україна показує стабільне економічне зростання, не здатний утримати людей від виїзду за кордон. Водночас навіть багаті громадяни в розвинених країнах переїжджають туди, де якісніша освіта та медичне обслуговування", – пояснює Купець.

В Україні середня зарплата досягла рекордного рівня. З кінця 2016-го зросла на 85% в еквіваленті євро. Це пов'язано зі зростанням номінальних зарплат та зміцненням гривні. Середня зарплата становить близько 10 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Чому українці шукають роботу за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути