Ексклюзиви
вівторок, 06 березня 2018 17:26

Чому Газпрому вигідно якомога швидше погасити борг

Чому Газпрому вигідно якомога швидше погасити борг
На $2,56 млрд боргу щоденно нараховується майже $0,5 млн відсотків. Фото: Деловая столица

Російський Газпром подав апеляцію на рішення Стокгольмського арбітражу у справі про постачання газу.

Незважаючи на подання апеляції на рішення Стокгольмського арбітражу, Газпром зобов'язаний виплатити НАК "Нафтогаз" $2,56 млрд і відсотки, пише Укрінформ.

"Росія має 90 днів на подання апеляції по процедурних моментах. Рішення арбітражу в цей час залишається чинним. Газпром як і раніше повинен Нафтогазу 2,56 мільярдів доларів. На них щоденно нараховується майже 0,5 мільйона доларів відсотків", - повідомила прес-секретар НАК "Нафтогаз" Олена Осмоловська.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз відкриє представництво у Німеччині

28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав Газпром доплатити Нафтогазу $4,63 млрд за недопостачання погоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок, Газпром повинен доплатити НАК $2,56 млрд.

Газпром після програшу у Стокгольмському арбітражі за позовом Нафтогазу заявив про початок процедури розірвання контрактів з українською компанією на постачання і транзит газу.

Контракт на транзит між Нафтогазом і Газпромом діє на період 2009-2019 рр. Згідно з документом, Газпром повинен щорічно передавати не менше 110 млрд м³ газу для його транзиту по території України, водночас чинна версія контракту не передбачає будь-яких штрафів за менші обсяги. Вимоги Газпрому щодо штрафів за начебто незаконно відібрані українською компанією об'єми газу арбітраж відхилив.

Зараз ви читаєте новину «Чому Газпрому вигідно якомога швидше погасити борг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути