вівторок, 18 жовтня 2011 18:54

Цього сезону в Україні зібрали рекордний урожай картоплі

Цього сезону в Україні зібрали рекордний урожай картоплі

У цьому сезоні Україна отримає рекордний урожай картоплі.

Про це повідомив аналітик Української аграрної конфедерації (УАК) Денис Рубченко.

За даними Державної служби статистики, станом на 30 вересня 2011 р. в Україні з 98% посівних площ вже зібрано понад 23 млн тонн картоплі, що за 20 років незалежності є абсолютним рекордом.

"Очікування рекордного врожаю вже призвело до колосального здешевлення продукту. З початку збирання оптові ціни на картоплю впали в три рази, досягнувши не менше рекордної ціни в 0,6-1 грн за кілограм, що стало трагічною новиною для аграріїв, які після весняних цін на картоплю на рівні 4,5-6 грн, планували отримати значний прибуток. Основною причиною такого врожаю не є істотне збільшення посівних площ, які виросли з торішніх 1408 тис. га до 1439 тис. га в цьому році, а сприятлива погода, яка підвищила середню врожайність коренеплодів до 166 центнерів з гектара", - вважає аналітик.

На його думку, врятувати ситуацію не зможе і експорт, адже хороші врожаї картоплі отримали і європейські фермери. Україна продає за кордон лише 5-10 тис. т на рік, що не впливає на внутрішні ціни.

Нагадаємо, на Рівненщині через перевиробництво рекордно впали закупівельні ціни на картоплю та капусту. За кілограм бульби нині дають від 80 коп. до 1,50 грн, а капусту купують по 60-80 коп. за кілограм.

Зараз ви читаєте новину «Цього сезону в Україні зібрали рекордний урожай картоплі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути