понеділок, 26 жовтня 2020 11:09

Ціни на молочні продукти можуть піднятися: що подорожчає найбільше

Ціни на молочні продукти можуть піднятися: що подорожчає найбільше
Ціна на молоко жирністю 2,5% може зрости вже на 1 січня 2021 року. Фото: unsplash

Через погані кліматичні умови піднялися ціни на корм і силос. Це вплинуло на зниження надоїв, прибутковості виробництва молока.

Така ситуація може призвести підвищення його ціни, сказала віцепрезидент Асоціації виробників молока Анна Лавренюк в ефірі "Україна 24".

"Середньозважена ціна на молочну сировину всіх сортів, яка надходить на переробку, до кінця цього року може зрости на 1 грн до 10,6-10,7 грн за кг. Ціни на готову продукцію, якщо прогнози справдяться, можуть зрости в розрізі від 2 до 5,5%", - каже експертка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Під час карантину вдалося запустити онлайн сироварню"

З її слів, ціна на молоко жирністю 2,5% може зрости вже на 1 січня 2021 року орієнтовно на 60 коп. - до 23,5 грн за кг. Вона стверджує, що на 2-2,5% може зрости ціна на сметану.

За словами Лавренюк, найбільше може подорожчати масло.

"Масло - це найбільш молокоємний продукт. Його ціна за наступні три місяці, якщо тенденції до поглиблення дефіциту молочної сировини, скорочення поголів'я корів збережуться, може зрости на 5,5%. Тобто з нинішніх 46 грн за пачку масла жирністю 72-73% доведеться викладати до 48-49 грн", - сказала Лавренюк.

Зростання цін сповільнилось. Цьогоріч інфляція у вересні, порівняно з аналогічним періодом минулого року, склала 2,3%. У серпні вона становила 2,5%.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на молочні продукти можуть піднятися: що подорожчає найбільше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути