середа, 25 січня 2017 16:16

Чи запрацюють знову банки-банкрути, які виграли суд у НБУ

Чи запрацюють знову банки-банкрути, які виграли суд у НБУ
www.plusworld.ru

На початок року суди стали на бік 12 банків-банкрутів. Протягом року таких банків буде значно більше. Про це розповів Gazeta.ua радник президента Асоціації українських банків Олексій Кущ.

"Ця цифра початкова. Після хвилі рішень Національного банку про виведення комерційних банків з ринку незаангажовані юристи звертали увагу на суперечливість деяких рішень. Уже тоді йшлося про те, що їх можна оскаржувати в судах. Протягом 2017-го року будемо бачити нові оскарження", - говорить Олексій Кущ.

Однак судове рішення на користь банку ще не означає повернення його на ринок. Повернути банківську ліцензію буде важко з технічних причин, наголошує експерт.

"Національний банк приймав рішення про визнання цих банків неплатоспроможними. Їх позбавляли банківської ліцензії, виводили з ринку. Вводили туди тимчасову адміністрацію від Фонду гарантування вкладів. Коли власники банку оскаржують це рішення, то лише повертають контроль над юридичною особою - банком. Відновлюють свій адміністративний контроль над юридичною особою, але не мають банківської ліцензії. Тобто не мають права вести банківську діяльність", - говорить Кущ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Деякі банки ставлять нульові відсотки по валютних депозитах. Їм не потрібні гроші" - Олег Чурій

Ці банки не з'являються на ринку як фінансові установи після оскарження рішення регулятора у суді.

"Не уявляю, як можна оскаржити рішення Національного банку, а потім прийти і отримати там ліцензію. Це можливо при новому керівництві, якщо воно визнає попередні дії помилковими", - додає експерт.

Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність відкликання ліцензії та ліквідацію "КСГ Банку". 11 разів суди підтверджували правомірність рішень Нацбанку про виведення з ринку банків.
Зараз ви читаєте новину «Чи запрацюють знову банки-банкрути, які виграли суд у НБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути