вівторок, 23 липня 2013 16:26

Черкащанка заробляє 2 тисячі на місяць, виготовляючи браслети

Черкащанка Марія Гончаренко продає браслети зі шкіри на фестивалі народних ремесел у Судакській фортеці. Виробляє їх разом з чоловіком у своїй квартирі вже три роки.

Частина браслетів - коричневого кольору з вирізаними візерунками, а більшість - різнокольорові з наклеєними візерунками інших барв. Ціна кожного - від 60 до 90 грн. Ширші та з більшою кількістю елементів коштують дорожче. Пропонує прямо на місці за дві хвилини виготовити іменний браслет. Заготовку для нього вже має. Букви вирізає маленьким ножиком.

Автор: Фото: Катерина Цибенко
 
"Шкіру ми фарбуємо спеціальною фарбою, яка не змивається і не стирається, - розповідає Гончаренко. - Обшиваємо все вручну, штамповки в нас немає".

Шкіру для браслетів закуповують на ринку та в магазинах.

"Раніше ми брали її прямо на заводі, - каже жінка. - Тепер його закрили, і тепер купуємо, де знайдемо, платимо за квадратний дециметр від двох до п'яти гривень".

На один браслет іде близько дециметра шкіри. За день жінка робить по три браслети.

"І то це якщо сидіти весь день вирізати, не готувати їжу чоловіку", - посміхається вона.

Продають браслети з чоловіком переважно на фестивалях, найчастіше лицарських.

"Зарання в інтернеті дивимось, де вони відбуватимуться. Реєструємося, заявляємося як торговці - і вперед. Вони бувають цілий рік, навіть зимою можна знайти. Але туди їдуть ті, в кого є шапки-вушанки, теплі кожухи. В нас нема. Нам вистачає й теплої пори року", - каже Гончаренко.

Найкраще їздити на ті фестивалі, які відбуваються два тижні-місяць, радить вона.

"Тут ми будемо до кінця серпня. Зручно - не треба витрачати гроші на дорогу. Живемо прямо тут, поставили намет у фортеці", - повідомила жінка.

Прибутки від продажу різні щомісяця, каже жінка.

"Якщо взяти прибуток за рік і поділити на дванадцять, то вийде близько двох тисяч гривень", - підсумувала Гончаренко.

Черкащанка Мария Гончаренко продает браслеты из кожи на фестивале народных ремесел в Судакской крепости. Производит их вместе с мужем в своей квартире уже три года.

Часть браслетов - коричневого цвета с вырезанными узорами, а большинство - разноцветные с наклеенными узорами других красок. Цена каждого - от 60 до 90 грн. Широкие и с большим количеством элементов стоят дороже. Предлагает прямо на месте за две минуты изготовить именной браслет. Заготовку для него уже нет. Буквы вырезает маленьким ножом.

"Кожу мы красим специальной краской, не смывается и не стирается, - рассказывает Гончаренко. - Обшиваем все вручную, штамповки у нас нет ".

Кожу для браслетов закупают на рынке и в магазинах.

"Раньше мы брали ее прямо на заводе, - говорит женщина. - Теперь его закрыли, и теперь покупаем, мы найдем, платим за квадратный дециметр от двух до пяти гривен ".

На один браслет уходит около дециметра кожи. За день женщина делает по три браслета.

"И это если сидеть весь день вырезать, не готовить еду мужу", - улыбается она.

Продают браслеты с мужем преимущественно на фестивалях, чаще рыцарских.

"Заранее в интернете смотрим, где они будут происходить. Регистрируемся, заявляемося как торговцы - и вперед. Они бывают круглый год, даже зимой можно найти. Но туда едут те, у кого есть шапки-ушанки, теплые кожухи. У нас нет. Нам хватает и теплого времени года ", - говорит Гончаренко.

Лучше ездить на те фестивали, которые происходят две недели-месяц, советует она.

"Здесь мы будем до конца августа. Удобно - не надо тратить деньги на дорогу. Живем прямо здесь, поставили палатку в крепости ", - сообщила женщина.

Доходы от продажи различные ежемесячно, говорит женщина.

"Если взять прибыль за год и разделить на двенадцать, то получится около двух тысяч гривен", - подытожила Гончаренко.
Зараз ви читаєте новину «Черкащанка заробляє 2 тисячі на місяць, виготовляючи браслети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути