середа, 11 січня 2012 15:27

Чергова хвиля кризи вже почалася - екс-міністр економіки

Чергова хвиля кризи вже почалася - екс-міністр економіки

Чергова хвиля фінансово-економічної кризи вже почалася, у зв'язку з чим зростання ВВП України в 2012 році навряд чи перевищить 3%.

Про це заявив колишній міністр економіки, заслужений економіст України, екс-глава Держфінпослуг Віктор Суслов у ефірі Першого ділового каналу.

"Європа переживає важкі часи, це стосується й інших країн. Тому, швидше за все, попит на традиційні види українського експорту знизиться, насамперед на метал. Тоді ми будемо мати погіршення ситуації з торговельним балансом, з платіжним балансом. Це позначиться і на валовому продукті. З урахуванням того, що Україна тільки-тільки починає долати наслідки кризи 2008 року, зростання в 2012 році можливе, але не думаю, що воно перевищить 3%. І навіть ці 3% були б дуже непоганим результатом", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Каськів похвалився $7,5 мільярдами іноземних інвестицій

За його словами, темпи інфляції залежать від політики Національного банку України.

"Ймовірно, темпи інфляції підвищаться, але навряд чи вони будуть занадто високими. Я думаю, побачимо рівень, який планувався урядом - в районі 7,9% ", - зазначив Суслов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міллер доповів Медведєву: Україна має заплатити за недобір газу

Екс-міністр також висловив упевненість в необхідності плавної девальвації гривні для вирівнювання платіжного балансу держави.

"Але, на жаль, у нас це питання стало не економічним, а політичним. Треба розуміти, що девальвація тягне за собою не тільки позитивні результати в плані вирівнювання торгового балансу, але і негативні, тягнучи за собою зростання цін на імпортні товари, а відповідно, впливає і на інфляцію. Тому, думаю, уряд з Національним банком будуть намагатися цей курс утримувати", - резюмував Суслов.

Зараз ви читаєте новину «Чергова хвиля кризи вже почалася - екс-міністр економіки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути