середа, 11 січня 2012 13:20

Каськів похвалився $7,5 мільярдами іноземних інвестицій

Каськів похвалився $7,5 мільярдами іноземних інвестицій

Приплив прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну в 2011 році становив $7,5 млрд.

Про це сьогодні на брифінгу журналістам повідомив голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислав Каськів.

"6 квітня минулого року під час презентації інвестиційної реформи ми задекларували, що приплив прямих іноземних інвестицій в 2011 році очікується в розмірі 7,5 мільярда доларів. Незважаючи на те, що міжнародні організації давали прогноз на рівні 4,7 мільярда доларів - 5,3 мільярда доларів, сьогодні ми можемо чітко заявити, що наш прогноз виправдався. Незважаючи на світову кризу, економічні проблеми, ця мета досягнута, і ми отримали в 2011 році обсяг прямих іноземних інвестицій не менше 7,5 мільярда доларів", - сказав Каськів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заробітчани могли би підняти економіку України за китайським зразком - Лановий

За його словами, незважаючи на несприятливу економічну кон'юнктуру світову, падіння рейтингів, такий результат вдалося досягти завдяки макроекономічної і політичної стабілізації.

Каськів також зазначив, що найбільш інвестиційно привабливими регіонами Україні є Дніпропетровська, Луганська та Закарпатська області, а також міста Полтава та Київ.

Нагадаємо, раніше Національний банк України повідомляв, що обсяг ПІІ в Україну за 9 місяців 2011 року порівняно з аналогічним періодом 2009 року зріс в 1,5 разу - до $ 5,3 млрд. Чистий приріст іноземних інвестицій в Україну в 2009 і 2010 роках становив $ 4,41 і $ 4,6 млрд відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Каськів похвалився $7,5 мільярдами іноземних інвестицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути