пʼятниця, 19 серпня 2011 11:25

Ціни на нафту впали услід за обвалом на біржах

Ціни на нафту впали услід за обвалом на біржах

Ціни на нафтові ф'ючерси Middle East Crude Oil на Tокійській товарній біржі (ТOCOM) сьогодні різко знизилися через обвал на біржах нафтових ф'ючерсів в Європі і в США напередодні. Відностно активних контрактів ціни на нафту сьогодні впали більш ніж на 4%.

Офіційна ціна найбільш активного за операціями ф'ючерсу (січень) за підсумками торгів 19 серпня 2011 року на TOCOM становила $ 100,71/бар., Знизившись на 4,3%.

На останніх торгах ціна нафтового "кошика" ОПЕК знизилася на 1,4%, опустившись нижче за $ 105,5/бар. Як повідомив сьогодні секретаріат міжнародного нафтового картелю, "корзина" ОПЕК подешевшала щодо попереднього торгового дня на $ 1,46, а її ціна станом на звітну дату 18 серпня 2011 офіційно становила $ 105,42/бар. Це її найнижчий показник після 15 серпня.

Котирування нафти WTI 19 серпня опустилися на рівень $ 80/барр., а котирування Brent просіли нижче $ 106/барр.

Нафта на біржах продовжує дешевшати під тиском обстановки на фондових майданчиках країн Азіатсько-Тихоокеанського регіону, де основні індекси сьогодні знижуються після обвалу фондових ринків Європи і США напередодні. У той же час позиції американського долара на міжнародному валютному ринку FOREX залишаються стабільними. Долар з початку дня ще трохи підріс проти євро та інших провідних світових валют, забезпечивши непривабливі умови для покупок нафти, ціни на яку встановлені у валюті США.

Однак загальна ситуація на нафтовому ринку сьогодні дещо краща, ніж була 9 серпня, коли котирування WTI вперше з вересня 2010 року провалилися нижче за $ 76/барр., а котирування Brent вперше з лютого 2011 року просіли нижче $ 99/барр.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на нафту впали услід за обвалом на біржах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути