понеділок, 12 грудня 2011 09:16

Центробанк Німеччини готовий дати МВФ 45 мільярдів євро допомоги

Центробанк Німеччини готовий дати МВФ 45 мільярдів євро допомоги

Центральний банк ФРН (Бундесбанк) готовий надати МВФ кредит у розмірі до 45 млрд євро для надання додаткових кредитів країнам єврозони.

Ця сума утричі перевищує чинний досі ліміт Бундесбанку за двосторонніми кредитами МВФ, заявив член правління Центробанку Андреас Домбрет.

Для прийняття остаточного рішення Бундесбанк має намір винести це питання на голосування в парламенті.

"Для нас важливо, щоб Бундестаг в цьому особливому випадку як виняток розділив відповідальність за додаткову кредитну лінію МВФ", - зазначив Домбрет.

Нагадаємо, на саміті Євросоюзу 9 грудня було ухвалене рішення про виділення МВФ двосторонніх кредитів на загальну суму до 200 млрд євро. За допомогою цих коштів фонд зможе більш ефективно допомагати країнам єврозони, що перебувають у кризі. При цьому 150 млрд євро повинні надати стани єврозони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпад єврозони буде неконтрольованим і непрогнозованим - експерт

Відповідно до формули Європейського центрального банку, ФРН належить виділити 27% цієї суми, або трохи більше 40 млрд євро.

Тим часом США, швидше за все, не нададуть додаткових кредитів МВФ для допомоги країнам ЄС. Офіційний представник Білого дому Джей Керні зазначив, що МВФ вже має чималі кошти, і американські платники податків не стануть брати на себе додаткові зобов'язання.

В листопаді Центробанк Німеччини закликав країни, які загрузли в борговій кризі, привести в порядок державні фінанси, підкресливши, що реформування політики може виявитися більш ефективним заходом, ніж постійне звернення за допомогою до Європейського Центробанку (ЄЦБ).

Зараз ви читаєте новину «Центробанк Німеччини готовий дати МВФ 45 мільярдів євро допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути