неділя, 27 вересня 2020 20:28

Людство чекає новий глобальний виклик, німий вбивця і пастка бідності: 5 блогів тижня

Людство чекає новий глобальний виклик, німий вбивця і пастка бідності: 5 блогів тижня
Covid-19 викликає вірус, а не бактерія, тож антибіотик тут абсолютно безсилий. Фото: Reuters

Gazeta.ua пропонує п'ять блогів, які були найпопулярнішими цього тижня на сайті.

1. Українці не люблять платити податки. Водночас вимагають від держави пенсій, якісних чиновників і правоохоронців, гарні дороги та сучасний громадський транспорт. Коли ми всі радіємо, що збільшили пенсії чи мінімальні зарплати, то маємо розуміти, що немає ніяких бюджетних грошей. Це кошти платників податків. Підвищення мінімальних зарплат та пенсій зараз - це збільшення податкового навантаження, а також зменшення інвестицій в розвиток. Це пастка бідності, пояснює ексміністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов.

2. Анексія Криму і вторгнення на Донбас стали блендером, який перемолов російську опозицію до стану повної нерозрізненості. Вторгненням на півострів Кремль зумів об'єднати навколо себе найрізноманітніші групи. Всі ті, хто в 2011 році вимагав зміни влади, в 2014-му стали мріяти про танкові клини, експансію і нові державні кордони. Але все це не має нічого спільного з розвитком. Кремль старанно рив яму для сусідньої країни і власних незгодних. Але в результаті потрапив у неї сам, вважає публіцист Павло Казарін.

3. Безконтрольний прийом антибіотиків - небезпечна проблема, пов'язана з діагностикою та лікуванням Covid-19. Хворобу викликає вірус SARS-CoV-2, а не бактерія, тож антибіотик тут абсолютно безсилий, є марною тратою грошей та небезпечний для здоров'я. Не можна продовжувати ігнорувати невиправдане використання антибіотиків, інакше зовсім скоро нам доведеться боротися з новим глобальним викликом, наголошує ексміністерка охорони здоров'я Уляна Супрун.

4. Призначення Леоніда Кравчука і Вітольда Фокіна в Тристоронню контактну групу - це суцільна піар-ідея. Усі їхні висловлювання ні на що не впливають, рішення приймають і реалізовують не вони. Це спроба пропетляти до американських виборів, від результату яких докорінно залежатиме доля подальших зусиль. Питання тільки в тому, що Путін це добре розуміє. І це не в його інтересах. Він схопиться за будь-яку нагоду для військової або гібридної ескалації протягом наступних місяців, переконаний ексміністр закордонних справ Павло Клімкін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вітольд Фокін – подарунок російським пропагандистам

5. Атеросклероз називають німим вбивцею. Він практично ніяк не дає про себе знати, хіба інколи може боліти голова чи підвищуватися тиск. Тому перше, що нам потрібно зробити — рішуче відмовитись від того, що спричинює атеросклероз. По-перше, це наша їжа. Хвороба вражає кожного, хто дотримується "стандартного" раціону, де є батон, білий хліб, випічка, солодкі напої, смажені страви, магазинні ковбаси та сосиски, наголошує дієтологиня Оксана Скиталінська.

Зараз ви читаєте новину «Людство чекає новий глобальний виклик, німий вбивця і пастка бідності: 5 блогів тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути