субота, 26 листопада 2011 11:39

Чавес забирає у Європи і США 160 тонн свого золота

Венесуела отримала першу партію золота зі стратегічного резерву країни, що зберігався в іноземних банках. Президент Венесуели Уго Чавес заявив, що його країна планує розмістити оперативні міжнародні валютні резерви в "дружніх" країнах - Бразилії, Китаї та Росії.

Переказ валютних резервів з Європи та США у ці держави буде сприяти "оздоровленню" ресурсів країни "перед світовою капіталістичною кризою, що наближається", вважає Чавес.

Дорогоцінний вантаж буде розміщений у сховищі центрального банку, куди його супроводжує спеціально виділений для цього підрозділ збройних сил.

"Це золото - економічний резерв наших дітей, його ціна збільшується з кожним днем", - зазначив Чавес, якого цитує Газета.ru.

Глава Центробанку Венесуели Нельсон Мерентес повідомив, що золото було отримано з кількох європейських країн, проте не уточнив, який обсяг першої партії. Мерентес також не сказав, коли будуть перевезені всі злитки. Всього, як очікується, буде повернуто понад 160 тонн золота на суму близько $11 мільярдів. Золото в злитках транспортують до Венесуели декількома рейсами до кінця року.

Експерти вважають, що такі дії влади Венесуели будуть ризикованими, повільними і надто дорогими.

Станом на 8 серпня 2011 року Венесуела мала 365 тонн золота на $18,349 мільярда (за кордоном знаходиться 57,78%). Оперативні міжнародні резерви країни на цю ж дату, згідно з опублікованими в пресі даними, становили $6,285 мільярда (з них 59,17% розміщені в банках Швейцарії, 17,9% - у Великій Британії, 11,31% - у США, 6,48% - у Франції).

Зараз ви читаєте новину «Чавес забирає у Європи і США 160 тонн свого золота». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути