пʼятниця, 01 червня 2012 10:32

Бойко розповів американцям, як успішно Україна розвиває видобуток власного газу

Бойко розповів американцям, як успішно Україна розвиває видобуток власного газу
Юрій Бойко: Україна здійснила реальні кроки на шляху до видобутку сланцевого газу. Фото: energetyka.com.ua

Україна досягла значного прогресу в реалізації власного потенціалу з видобутку сланцевого газу.

Про це 31 травня заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко під час засідання українсько-американської робочої групи з питань енергетичної безпеки.

"Україна здійснила реальні кроки на шляху до видобутку сланцевого газу. Вже проведено перші конкурси на отримання ліцензій, переможцями яких стали транснаціональні компанії Shell і Сhevron. Україна буде далі рухатись в цьому напрямку, оскільки потенціал сланцевого газу величезний", - цитує його слова прес-служба Міненерговугілля.

На засіданні також обговорювали енергетичну безпеку в Євразії, позицію США та ЄС щодо "Південного потоку", управління українською газотранспортною системою (ГТС) та фінансування її модернізації, шляхи диверсифікації енергопостачання в Україну та реформування НАК "Нафтогаз України".

Серед інших напрямків двостороннього співробітництва в нафтогазовому секторі обговорювався прогрес в програмі відновлення експлуатації законсервованих та малодебітних нафтогазових родовищ. Цей проект реалізується на базі ДП "Укргазвидобування" за участю Агенції з торгівлі та розвитку США та за безпосередньої підтримки Міністерства енергетики США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З компаній братимуть по $300 мільйонів за право розробляти Чорноморський шельф

Крім того, обговорювались питання інвестиційного клімату в Україні в контексті реформування законодавства та регуляторного середовища нафтогазового сектору для активізації інвестицій, а також питання зміни тарифів в енергетичному секторі України.

Сторони також обговорили стан та перспективи співробітництва українських і американських компаній та питання залучення американської технічної допомоги до реалізації проектів у енергетичному секторі в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Бойко розповів американцям, як успішно Україна розвиває видобуток власного газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути