середа, 30 травня 2012 14:38

Чиновники намагатимуться списати активи "Нафтогазу" за борги - експерт

Чиновники намагатимуться списати активи "Нафтогазу" за борги - експерт
Валерій Боровик: "Нафтогаз" хотіли приховано приватизувати. Фото: delfi.ua

Чиновники намагатимуться реструктуризувати НАК "Нафтогаз України" таким чином, щоб отримати можливість списати його активи.

Таку думку висловив глава правління альянсу "Нова енергія України"Валерій Боровик у ефірі Першого ділового каналу.

"На нещодавньому засіданні уряду з боку міністерства палива та енергетики була внесена пропозиція про, я би сказав, приховану приватизацію НАК "Нафтогаз України". Вона була красиво закамуфльована, але її не підтримали. Думаю, все одно будуть намагання зробити таку реструктуризацію, щоб можна було за борги забрати активи, які є в "Нафтогазу" - і профільні, і непрофільні: а це підземні сховища, "труба", яка транспортує природний газ", - сказав він.

За його словами, представники Європейського союзу зі свого боку хочуть побачити у реструктуризації "Нафтогазу" принципи, які закладені в Європейській енергетичній стратегії.

"Це розмежування видобутку, транспортування і дистрибуції природного газу. Це закладено і в нашому законодавстві. Але це, по-перше, відбувається повільними темпами, а по-друге, не хочуть, щоб ці окремі компанії були незалежними від чиновників, щоб вони діяли за загальноприйнятими у Європі правилами", - зазначив Боровик.

Зараз ви читаєте новину «Чиновники намагатимуться списати активи "Нафтогазу" за борги - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути