Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 14:35

Близнюк пропонує інвесторам вкласти 700 мільйонів у "комуналку" України

Близнюк пропонує інвесторам вкласти 700 мільйонів у "комуналку" України

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України планує підготувати низку програм у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) на загальну суму $ 700 млн з метою залучення інвесторів для їх реалізації.

Про це сьогодні повідомив глава міністерства Анатолій Близнюк в інтерв'ю ЗМІ.

"На сьогодні існують не менше 15 донорських організацій, які надають гранти та кредити. 140 мільйонів гривень на сьогоднішній день міністерство реалізовує за різними напрямками ... На наступний рік ми готуємо готові проекти на 700 мільйонів доларів фінансування. Скільки вони приймуть (донорські організації та ін - ред.) - це десята тема, але ми готуємо проекти на цю суму", - сказав він.

За його словами, в першу чергу це стосується програм встановлення будинкових лічильників і ліфтового господарства.

"Ми беремо всю проблематику, та першочергові завдання - це лічильники, поки побудинкові, з обов'язковим виробництвом того, що ми можемо тут, в Україні. Друга тема - це програма ліфтів. Сьогодні в країні не працює 6 тисяч ліфтів, з яких 3 тисячі не працюють більше двох років. Тому ми запропонуємо ці програми для фінансування їх в 2012 році в абсолютно новій ідеології", - сказав він.

Крім того, Близнюк зазначив, що Мінрегіонбуд планує взяти участь у двох донорських програмах із залучення фінансування у проекти ЖКГ.

"Плюс ми будемо залучати як мінімум дві донорські програми, вони вже сьогодні нам висловлюють готовність допомогти зробити правильні проекти, які на 100% донорськими та кредитними організаціями будуть прийняті. Я погодився і дав таку команду, і ми сьогодні над цим працюємо", - додав він.

Міністр, зокрема, повідомив, що "шведи зроблять нам проект" з капітального ремонту житлових будинків. При цьому відносно будинків в управлінні об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) Близнюк зазначив, що мінімум 5% від необхідної суми повинні будуть профінансувати мешканці, плюс будуть виділяти кошти місцевий і держбюджети.

Зараз ви читаєте новину «Близнюк пропонує інвесторам вкласти 700 мільйонів у "комуналку" України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути