Ексклюзиви
понеділок, 19 листопада 2012 17:21

Бізнесмени почали виводити гроші з Росії через чутки про здоров'я Путіна

Бізнесмени почали виводити гроші з Росії через чутки про здоров'я Путіна
Володимир Путін скасував або відклав п'ять поїздок за кордон більш ніж за місяць. Фото: obozrevatel.com

Небажання російського уряду обговорювати питання про здоров'я президента Володимира Путіна підсилює занепокоєння інвесторів з приводу прозорості в країні. Росія втрачає $80 млрд на рік через відтік капіталу.

Російський лідер скасував або відклав п'ять поїздок за кордон більш ніж за місяць, у тому числі до Туреччини і в Пакистан, і працював, здебільшого, у своїй підмосковній резиденції. Кремль зробив єдину заяву про те, що 60-річний Путін розтягнув м'яз під час тренування з дзюдо на початку вересня. Чиновники, включаючи прем'єр-міністра Дмитра Медведєва, неодноразово заперечували, що президент проходить лікування або уникає подорожей.

"Відсутність більш детальної інформації з приводу скасованих поїздок Путіна робить інвестиційний клімат ще більш невизначеним в момент майже рекордного відтоку капіталу з Росії", - зазначило видання.

Інвестори, яким доводиться рахуватися з корупцією, стверджують, що Путін, що продовжив у цьому році своє правління, необхідний як гарант стабільності.

"Невизначеність навколо здоров'я Путіна не хороша для інвесторів. Інвестори не люблять невизначеність і можуть як і раніше асоціювати відносну стабільність з Путіним", - сказав Сергій Дергачов, який бере участь в управлінні активами ринків, що розвиваються, Union Investment Privatfonds на $8,5 млрд.

"Путін, який у 2018 році може бути переобраний ще на шість років, повинен мати чіткий план переходу влади. У них повинен бути запасний план на випадок, якщо вони вирішать, що головний в небезпеці", - сказав Тім Маккарті, керуючий активами Valartis Asset Management на $ 1 млрд. в Росії і на інших ринках, що розвиваються. .

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмени почали виводити гроші з Росії через чутки про здоров'я Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути