пʼятниця, 05 жовтня 2012 15:21

Білоруси захотіли реформувати своє ЖКГ по-українськи

Білоруси захотіли реформувати своє ЖКГ по-українськи
Олександр Аліпов зустрівся з білоруською делегацією. Фото: donetshina.ucoz.org

Білорусь прагне вивчити та впровадити кращий досвід України у тарифній політиці у галузі комунальних послуг.

Як повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, про це йшлося під час зустрічі першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Олександра Аліпова із урядовою делегацією на чолі із першим заступником міністра житлово-комунального господарства Білорусі Олександром Тереховим.

Зокрема, делегацію цікавили розвиток та вдосконалення вітчизняного законодавства, яке регулює оплату за комунальні послуги, порядок формування і регулювання тарифів, вартість послуг та її структура, діючі механізми диференційованої оплати та заходи соціального захисту малозабезпечених верств населення.

За словами Аліпова, повна відкритість Мінрегіону України у розробці нормативно-правових, зокрема, регуляторних актів, дозволяє абсолютно повністю вивчити чинну нормативну базу із офіційних джерел у мережі Інтернет.

"Відшкодування собівартості чинними тарифами на житлово-комунальні послуги у Білорусі не перевищує 21,5%. З урахуванням необхідності розвитку галузі цей рівень потрібно підвищувати, забезпечивши при цьому необхідний соціальний захист малозабезпеченого населення", - відзначив своєю чергою Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київська ДПС збільшила збір податків більш ніж на чверть

За його словами, Білорусь планує також вивчити український досвід застосування публічно-приватного партнерства та енергоефективності. При цьому він відзначив, що 86% житла у Республіці приватизовано, а 37% білоруських котелень у системі теплокомуненерго працюють на місцевому паливі.

"Основні напрямки нашої діяльності – підвищення енергоефективності, модернізація мереж, капітальний ремонт житлового фонду, розвиток державно-приватного партнерства у комунальній сфері співпадають. Але ми прагнемо вивчити іноземний, а особливо, ваш, український досвід для того, щоб максимально ефективно реформувати житлово-комунальне господарство власної країни", – наголосив Терехов.

Зараз ви читаєте новину «Білоруси захотіли реформувати своє ЖКГ по-українськи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути