понеділок, 17 вересня 2012 12:02

Клименко: Впровадження нічних тарифів на електроенергію має стати частиною реформи ЖКГ

Клименко: Впровадження нічних тарифів на електроенергію має стати частиною реформи ЖКГ

При проведенні реформи житлово-комунального господарства важливо використовувати можливості української електроенергетики, зокрема активно запроваджувати використання дешевого нічного тарифу на електроенергію і поступово відмовлятися від використання в ЖКГ дорогого імпортного газу.

Про це в інтерв'ю "Комсомольській правді" сказав керівник Донецького обласного штабу "Нашої України", народний депутат Олександр Клименко.

"Справа в тому, що електроенергія у нічний час продається у нас за найнижчими тарифами, вдень набагато дорожче. Так чому б цим не скористатися? Ідея полягає в тому, щоб виробляти і використовувати всіляке обладнання, яке в нічний час буде споживати електроенергію, накопичувати її, а вдень віддавати, наприклад, для обігріву приміщень. Така технологія активно використовується в Ірландії, Німеччини, Данії ", - запропонував Клименко.

Сьогодні, газ власного видобутку Україна використовує для потреб населення. На думку Олександра Клименка, цей енергоресурс доцільніше спрямовувати на потреби економіки, а системи ЖКГ переводити на інші види палива - електроенергію та вугілля.

Зараз ви читаєте новину «Клименко: Впровадження нічних тарифів на електроенергію має стати частиною реформи ЖКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути