середа, 29 червня 2011 13:36

Білорусь матиме найвищу інфляцію у світі

Білорусь матиме найвищу інфляцію у світі

Білорусь, що переживає економічну кризу, вийде у світові лідери за рівнем зростання цін у першому півріччі 2011 року.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на дані міністра економіки країни Миколу Снопкова, виголошені ним на брифінгу 29 червня.

"Зростання рівня цін сповільнилося. Індекс споживчих цін у цілому за півріччя додасть 33-34%. У порівнянні з травнем ми спостерігаємо уповільнення приросту темпів інфляції", - зазначив він.

У 2010 році найвищу інфляцію в світі продемонструвала Венесуела, де ціни за рік зросли майже на 30%. У 2011 році Міжнародний валютний фонд прогнозує інфляцію в Венесуелі приблизно на тому ж рівні. У квітневому прогнозі на поточний рік фонд поставив її на перше місце за цим показником, а друге місце залишив Монголії з її 20%.

Білорусь, що переживає фінансову кризу, у травні девальвувала свій рубль, оскільки втратила чверть резервів і зіткнулася з дефіцитом валюти після сплеску держвидатків перед виборами Олександра Лукашенка. Уряд Білорусії намагається обмежити зростання цін адміністративними заходами, все сильніше розкручуючи спіраль інфляції.

В результаті фінансової кризи економічне зростання в Білорусі сповільнилося. Уряд очікував підйому за підсумками року на 9-12%, але міністр економіки припустив уповільнення зростання ВВП з 7,6% минулого року до 1-3% в 2011 році.

Нагадаємо, Світовий банк погіршив прогноз інфляції в Україні на поточний рік до 11,4% з 10,7%.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь матиме найвищу інфляцію у світі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути