Ексклюзиви
середа, 16 серпня 2023 15:19

Бензин буде дорожчати – експерт

Бензин буде дорожчати – експерт
Бензин може подорожчати до 58 грн. Фото: Pexels

У найближчі два тижні очікується зростання цін на бензин на 2-3 грн.

Це обумовлено високими цінами на нафту у світі, сказав директор консалтингової групи "А–95" Сергія Куюна в ефірі телеканалу "Київ24".

"Нас ще чекає додаткове подорожчання. Думаю, що ціна на бензин досягне 57-58 гривень за літр, дизпаливо десь 55-56. Швидше за все це станеться до кінця серпня", – сказав він.

Україна вже вичерпала запаси імпортного палива, яке придбала за старими акцизами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські АЗС значно підвищили ціни на бензин та дизель: скільки коштує

Куюн сумнівається, що ціна досягне 60 грн за літр. Але може наблизитись упритул.

Ціна на автогаз змінюється повільніше, бо на нього не було підвищено акцизного збору. Але він також дорожчає, бо його завозять з-за кордону.

"Я думаю, що всі, хто міг перейти на газ, уже перейшли на нього давно. Тому що державна політика останні 10 років була дуже лояльна до використання зрідженого газу і дозволила водіям заощадити чимало коштів", – сказав Куюн

В серпні ціни на пальне зростатимуть. Окрім зростання податків додалося зростання цін на світовому ринку нафти та нафтопродуктів із $75 до $85 за барель.

Ціни в липні стрімко не злетіли через те, що трейдери, а це дві-три мережі, ризикнули і завезли дуже багато пального. І це пальне зі старими податками і низькою собівартістю змогло зробити підвищення цін більш плавним, розповів в ефірі Українського Радіо директор "Консалтингової групи А-95" Сергій Куюн.

Загалом же в Україні очікується ще більше підвищення цін на пальне. Так, за словами гендиректора однієї з мереж АЗС Леоніда Косянчука, найближчим часом вартість бензину А-95 може скласти близько 52,5 грн/л.

Зараз ви читаєте новину «Бензин буде дорожчати – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути