неділя, 07 жовтня 2012 13:02

"Втікайте подалі від фірм, які просять гроші за пошук роботи": як працює кадрове агентство

"Втікайте подалі від фірм, які просять гроші за пошук роботи": як працює кадрове агентство
Найлегше знайти роботу 30-35 річним ФОТО: tvoya-kariera.ru

Максим Поліщук працює менеджером в одному зі столичних кадрових агентств. На прохання кореспондента Gazeta.ua погоджується розповісти, як працює кадрове агентство і наскільки швидко сьогодні можна знайти роботу.

"Головне не натрапити на шахраїв. Втікайте подалі від фірм, які просять у вас гроші за пошук роботи. У Києві багато кадрових компаній-одноденок, які пропонують до тисячі вакансій за вашим запитом всього за 200-500 гривень, - каже Максим Миколайович. – У результаті роздруковують для людей вакансії з інтернету і посилають на всі чотири сторони. Знайти роботу у такий спосіб нереально. Тоді вже краще самому безкоштовно шукати через інтернет. Кадрове агентство не повинне брати гроші з працівника. З нами розраховуються роботодавці, які шукають для себе нові кадри".

За словами Максима, вже минули часи, коли роботу було легше отримувати через друга чи знайомого.

"Тепер роботу легше знайти через рекрутингову фірму. Є компанії, у які не можна потрапити ні по блату, ні через співбесіду. У них навіть пошти нема, на яку можна резюме відправити. Це структури, які не тримають у себе спеціалістів з кадрових питань, а готові до співпраці з рекрутинговими компаніями".

Кадрове агентство бере шефство над кандидатом. Йому розповідають, як поводитися на зустрічі у тій чи іншій компанії, куди він хоче влаштуватися, які там дрес-код і форма проведення співбесіди. Часто пропонує вакансії, яких немає на сайтах вакансій і в газетах з оголошеннями.

"Сьогодні роботу найлегше знайти для 30-35 річних. Люди вже мають досвід роботи, шукають стабільності, бо їм треба годувати сім'ю. Жінки вже були в декреті, тому не доведеться шукати заміну через найближчі 7-9 місяців".

Максим вважає, що люди, які планують свою роботу і кар'єру, досягають набагато більше. Думати про майбутнє треба мінімум годину в день - під час обідньої перерви, у транспорті, коли приймаєш душ або обіймаєш кохану.

"Треба прагнути зайняти керівну посаду, аби усе життя не бути виконавцем. Два роки тому одну киянку Олену я влаштував домробітницею в сім'ю одного з депутатів Київради. У липні вона відкрила свою фірму з прибирання квартир та офісів. Просила підібрати для неї персонал. Шукала покоївок на зарплату у 2400 гривень, тоді як мінімальна вартість замовлення у неї коштує 500 грн. Спочатку на Олену працювали дві її доньки, зять і дядько. Але вчасно зрозуміла, що з родичами вдало бізнес не побудуєш. Будь-яку критику вони сприймають як образу".

Не хапайтеся за першу-ліпшу вакансію. Якщо вам відмовили – значить так буде краще, а попереду на вас чекає вдаліша пропозиція. Не бійтеся висувати свої вимоги до роботодавців – 24 дні оплачуваної відпустки, оплачувані лікарняні і медичне страхування.

"На ринку праці зараз як ніколи багато юристів і банківських працівників. Натомість не вистачає професійних програмістів, барменів, кальянщиків, лікарів, вихователів. Зараз наших програмістів переманюють на роботу у Канаду і Штати, кальянщик отримує у вісім разів більше, ніж вчитель та лікар. Має ставку у 4-5 тисяч гривень. І стільки ж – чайових. Не треба боятися ніяких професій. Щоб заробляти гроші, треба працювати, перекваліфіковуватися і постійно шукати щось нове".

Зараз ви читаєте новину «"Втікайте подалі від фірм, які просять гроші за пошук роботи": як працює кадрове агентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути