пʼятниця, 27 травня 2016 13:08

Банки збільшують пільговий період за кредитками

Банки збільшують пільговий період за кредитками

Пільговий період по кредитних картках, який раніше був 25-62 днів, зараз вже 30-62 дня. В окремих випадках мова може йти про великі терміни до 90-100 днів.

Про це повідомляє "Фінансовий клуб".

"Єдиним сегментом, який зараз цікавий банкам, є споживче кредитування. Позичальники можуть обслуговувати кредит в розмірі 10-50 тис. грн навіть за ефективною ставкою 50-60% річних. Наша мета - щоб у кожного нашого клієнта була кредитна карта", - вважає голова правління банку "Форвард" Андрій Кисельов.

Такий підхід стимулює розраховуватися карткою в торгових мережах, в результаті ці клієнти залишаються з банком довше, ніж ті, хто знімає кредитні кошти в банкоматах, вважає видання.

При цьому дорогі депозити минулого року не дозволяли банкам знизити високі ставки по кредитних картах - в середньому вони за рік зросли з 41% до 54% ​​річних. Другою причиною здорожчання кредитів були високі ризики неповернення в цьому сегменті.

Щоб не налякати реальною ефективною ставкою позичальника, в описі кредитних програм банк може вказати нульову ставку по кредиту, а заробляти по 3,5-5% на місяць на регулярній комісії від суми виданого кредиту.

Ще одна тенденція на кредитному ринку - відмова від фіксованих ставок. Банки стимулюють клієнтів переходити на плаваючі ставки, прив'язані до українського індексу міжбанківських ставок, який щодня розраховується НБУ.

Зараз ви читаєте новину «Банки збільшують пільговий період за кредитками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути