четвер, 18 жовтня 2012 14:32

Азаров затвердив мінімальні ціни на цукор

Азаров затвердив мінімальні ціни на цукор
Мінімальна оптово-відпускна ціна на цукор на 2012/2013 маркетинговий період знижена до 4900 гривень за тонну. Фото: ua.all.biz

Уряд вніс зміни в додаток до постанови  Кабінету міністрів від  11 квітня  2012 р. №290 щодо державного регулювання виробництва цукру та цукрових буряків.

Відповідну постанову,  розроблену Мінекономрозвитку, Кабмін прийняв  17 жовтня 2012 року.

Головною метою документа є зниження мінімальних цін на цукор у сезоні 2012/2013 років, у зв'язку із зміною кон'юнктури ринку цукру.

"На сьогодні на внутрішньому ринку спостерігається стрімке зростання  пропозиції цукру, яке обумовлено його високими перехідними залишками на початок 2012/2013 маркетингового року (648 тис. тонн, що перевищує чотиримісячну потребу), надходженням на ринок цукру із буряків нового врожаю, яке очікується у поточному сезоні у межах  1800 тис. тонн. Зазначені фактори призводять до того, що ціни попиту на цукор у вересні-жовтні поточного року є значно нижчими від встановленого мінімального рівня, тобто ряд виробників цукру є заручниками ситуації, коли вони не в змозі реалізувати свій товар за ринковими цінами без порушення законодавства, що в подальшому тягне накладання на них штрафних санкцій", - зазначяно в повідомленні Мінекономрозвитку.

Відомтство запропонувало знизити мінімальну оптово-відпускну ціну на цукор на 2012/2013 маркетинговий період з 5910 грн до 4900 грн за тонну, що враховує також можливість подальшого падіння цін на ринку.

Прийняття цієї постанови надасть можливість цукровим заводам реалізовувати цукор за ринковими цінами без порушення законодавства та сприятиме розвитку конкуренції на ринку цукру, вважають в Мінекономрозвитку.

Зараз ви читаєте новину «Азаров затвердив мінімальні ціни на цукор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути