пʼятниця, 28 грудня 2012 11:46

Азаров заборонив продавати за кордон нафту, необроблене золото і срібло

Азаров заборонив продавати за кордон нафту, необроблене золото і срібло
Фото: korrespondent.net

Кабінет міністрів продовжив на 2013 рік дію встановленої у 2012 році заборонної нульової квоти на експорт сирої нафти українського походження.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабінету міністрів №1201 від 19 грудня, що стверджують перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2013 рік.

Згідно з ним, квота на експорт природного газу українського походження поки не визначена: як і рік тому, передбачається встановити її відповідно до прогнозного річним балансом надходження і розподілу природного газу, затвердженим Кабінетом міністрів.

Прогнозний баланс надходження і розподілу природного газу по Україні на поточний рік, закріплений розпорядженням Кабінету міністрів у червні цього року, припускає експортні поставки у Польщу 90 млн куб. м природного газу українського походження. У третьому кварталі передбачалося експортувати в Польщу 30 млн куб. м природного газу, в четвертому - 60 млн куб. м.

/media/video/475204/1_475204.mp4

Водночас за даними Мінекономрозвитку за січень-листопад експорт газу був відсутній.

У 2010 і 2011 роках природний газ і нафта українського походження входили до переліку товарів, що підлягають ліцензуванню, але обсяг квот по їх експорту не затверджувався.

Крім того, Україна встановила на 2013 рік нульові заборонні мита на експорт золота і срібла у необробленому або напівобробленому вигляді або у вигляді порошку.

Відповідне рішення закріплене постановою Кабінету міністрів №1201 від 19 грудня, що стверджують перелік товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2013 рік.

Крім того, нульова квота встановлена ??і на експорт відходів і брухту дорогоцінних металів.

Водночас на 2012 рік квота на експорт необробленого срібла становить 1 тис. кг, золота - 80 кг, відходів і брухту дорогоцінних металів - 500 кг. При цьому за січень-листопад цього року експорт необробленого золота і срібла був відсутній, тоді як квота на експорт відходів і брухту дорогоцінних металів була обрана на 94,55%.

Зараз ви читаєте новину «Азаров заборонив продавати за кордон нафту, необроблене золото і срібло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути