понеділок, 25 березня 2013 14:06

Азаров наказав Арбузову та ФДМ "витрусити" з приватизації 17 мільярдів

Азаров наказав Арбузову та ФДМ "витрусити" з приватизації 17 мільярдів
Програма приватизації передбачає її проведення з урахуванням принципів відкритості. Фото: uastudent.com

Урядова програма активізації розвитку економіки на 2013-2014 роки припускає надходження від приватизації в обсязі 10,9 млрд грн в 2013 році із збільшенням до 17 млрд грн - у 2014 році.

Згідно з текстом документа, затвердженим постановою Кабінету міністрів №187 від 27 лютого і оприлюдненого сьогодні, передбачається зменшення частки державного сектора економіки у валовому внутрішньому продукті з 37% до 25-30%.

Програма передбачає проведення приватизації з урахуванням принципів відкритості та прозорості та створення умов для ефективного розвитку підприємства після приватизації, а також залучення до неї інвесторів, зацікавлених у довгостроковому розвитку.

Відповідальним за виконання цих завдань призначений перший віце-прем'єр Сергій Арбузов, Фонд держмайна та керуючі держмайном органи.

Як повідомлялося, в 2012 році надходження від приватизації становили 6,76 млрд грн при плані 10 млрд грн. За січень-лютий план поточного року був виконаний на 0,23%, однак ФДМ розраховує на поліпшення ситуації завдяки конкурсам з продажу таких великих підприємств як "Центренерго", "Донбасенерго" і Одеський припортовий завод.

Оприлюднений прогноз приватизаційних надходжень на 2013-2014 роки відповідає оголошеному ще рік тому, тобто не враховує невиконання плану 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав Арбузову та ФДМ "витрусити" з приватизації 17 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути