середа, 06 лютого 2013 09:35

В Україні вже три роки продають державні підприємства без конкуренції - екс-голова ФДМ

В Україні вже три роки продають державні підприємства без конкуренції - екс-голова ФДМ
Фото: radiosvoboda.org

В Україні з 2010 року не було проведеного жодного приватизаційного конкурсу з конкуренцією покупців.

Про це заявив колишній голова Фонду державного майна (ФДМ), народний депутат попередніх скликань Олександр Бондар у ефірі "Ера-FM".

"З 2010 року жодного конкурсу з конкуренцією покупців не було. І апріорі не буде за цієї влади, бо вони цього не сприймають категорично", - сказав Бондар.

За його словами, у 2012 році більшість державних підприємств були придбані фінансово-промисловою групою "Систем кепітал менеджмент" (СКМ) олігарха Ріната Ахметова та компанією "РосУкрЕнерго" бізнесмена Дмитра Фірташа.

"Ті, хто при владі, і ті, хто купує, це одні й ті ж люди. Як можна самих себе контролювати? Минулого року більшість об'єктів придбали дві компанії - СКМ і РосУкрЕнерго. Їхні представники перебувають в уряді на всіх найвищих посадах", - зазначив Бондар.

Крім того, зауважив екс-глава (ФДМ), у приватизаційних конкурсах бере учать найближче оточення президента Віктора Януковича.

"Сім'я", безумовно, бере участь в усіх приватизаційних конкурсах. Але про це ніхто не знає і найближчим часом не дізнається, тому що все прикрито офшорними компаніями", - вважає Бондар.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вже три роки продають державні підприємства без конкуренції - екс-голова ФДМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути