четвер, 08 листопада 2012 09:58

Азаров хоче посилити контроль над ввезенням техніки, годинників і ювелірки

Азаров хоче посилити контроль над ввезенням техніки, годинників і ювелірки
Пильна увага контролюючих органів буде спрямована на платників єдиного податку I-III груп. Фото: dr.dn.ua

Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроект №11404. Документом пропонується внести до Податкового кодексу низку заходів для "належного контролю" над реалізацією товарів іноземного виробництва.

Пильна увага контролюючих органів буде спрямована на платників єдиного податку I-III груп. Вони займаються торгівлею високоліквідними імпортними товарами - ювелірними виробами, годинниками, побутовою технікою, комп'ютерами та мобільними телефонами, пише "Комерсант-Україна" в матеріалі "Митницю виводять на товарну позицію".

Їх зобов'яжуть застосовувати реєстратори розрахунково-касових операцій. А підприємців, які не є платниками ПДВ, - ще й вести облік витрат на придбання такого імпорту. Обов'язковою для обліку буде завірена декларантом копія митної декларації.

У пояснювальній записці автори законопроекту пояснюють посилення контролю над "єдиноподатниками" тим, що саме через СПД здійснюється реалізація нелегального імпорту кінцевому споживачеві. А в Україну високоліквідний імпорт потрапляє завдяки лібералізації митних процедур.

Зокрема, підвищення порогу безмитного ввезення товарів для громадян з 200 до 500 і 1 тис. євро залежно від способу переміщення та вибірковий митний огляд "дають можливість ввезення з комерційною метою високоліквідних товарів і створюють ризики потрапляння незадекларованої продукції у вільний обіг".

У прес-службі Держмитниці зазначають, що найчастіше нелегально намагаються ввезти комп'ютери, ноутбуки, планшети і телефони.

На думку президента Асоціації електронного бізнесу Юрія Чайки, контроль за допомогою касових апаратів вирішить проблему лише частково. Адже, крім можливості ввезення товарів фізособами, є корупційні можливості імпорту - значно більшого і за обсягом, і за вартістю товарів.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче посилити контроль над ввезенням техніки, годинників і ювелірки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути