пʼятниця, 02 вересня 2011 11:06

Азаров хоче ліквідувати "Нафтогаз", щоб розірвати "газові" угоди з Росією

Азаров хоче ліквідувати "Нафтогаз", щоб розірвати "газові" угоди з Росією

Запланована урядом реструктуризація Національної акціонерної компанії "Нафтогаз Україна" призведе до перегляду підписаних ним газових угод з російським ВАТ "Газпром".

Таку думку висловив прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Нафтогаз Україна" як суб'єкт господарювання припинить своє існування, буде ліквідаційний період, і через певний час після настання всіх необхідних формальностей будуть діяти на цьому ринку зовсім інші нові компанії", - сказав він журналістам.

"І в силу цього всі угоди, які існують на сьогоднішній момент, будуть переглянуті, - додав глава українського уряду.

Азаров повідомив, що нині в уряді працюють над структурою "Нафтогазу".

"Цілком очевидно, що буде самостійна газодобувна компанія, самостійна компанія, яка займатиметься транзитом газу, і навіть в силу цього потрібно переукладати відомі угоди (підписані з "Газпромом" у січні 209 року. - ред.), оскільки з'явиться новий суб'єкт господарювання", - пояснив український прем'єр.

Нагадаємо, "Нафтогаз" і "Газпром" в 2009 році підписали угоди на період 2009-2019 років про закупівлю російського газу і його транзит по території України. Після президентських виборів на початку 2010 року нова українська влада почала домагатися перегляду цих угод, називаючи їх невигідними для країни. Києву вдалося домогтися знижки в 30% в ціні на газ, але не більше $ 100 за 100 тис. куб.м, проте умовою подальшого перегляду угод Москва називає створення спільного підприємства з "Нафтогазом".

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче ліквідувати "Нафтогаз", щоб розірвати "газові" угоди з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути