пʼятниця, 04 січня 2013 11:15

Авіакомпанія "АероСвіт" подала заяву в суд про банкрутство

Авіакомпанія "АероСвіт" подала заяву в суд про банкрутство
Фото: avianews.com.ua

Госпсуд Київської області, розглянувши заяву від ПрАТ "Авіакомпанія "АероСвіт" про банкрутство, почав провадження у справі про банкрутство авіакомпанії.

Згідно із текстом постановою суду, суд постановив ввести процедуру розпорядження майном авіакомпанії і призначити розпорядником майна арбітражного керуючого Леоніда Талана.

У постанові зазначається, що на 27 грудня 2012 авіакомпанія має заборгованість перед кредиторами в розмірі 4,27 млрд гривень, а згідно із даними балансу на 30 вересня 2012 року загальна балансова вартість активів "АероСвіту" становить 1,467 млрд гривень.

"Враховуючи вищевказане, боржник не має можливості погасити існуючу заборгованість перед усіма кредиторами одночасно, а задоволення вимог одного або кількох кредиторів приведе до неможливості виконання грошових зобов'язань боржника перед іншими кредиторами, у зв'язку з чим останній звернувся до суду із заявою про банкрутство", - йдеться в тексті постанови суду.

Розпорядник також зобов'язаний провести інвентаризацію майна авіакомпанії "АероСвіт" та повідомити суд про її результати.

Розгляд справи у підготовчому засіданні призначено на 23 січня 2013 року на 14:30.

Як повідомлялося, власники "Донбасаеро" також планують розпочати процедуру банкрутства авіакомпанії.

Нагадаємо, авіакомпанії "АероСвіт", "Донбасаеро" і "Дніпроавіа" об'єднані в альянс Українська авіаційна група, яка контролюється групою Приват Ігоря Коломойського.

Зараз ви читаєте новину «Авіакомпанія "АероСвіт" подала заяву в суд про банкрутство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути