понеділок, 30 березня 2020 14:18

Асоціація міст на чолі з Кличком закликала парламент не голосувати за законопроект 3275: Доходи громад віддають великому бізнесу

Асоціація міст на чолі з Кличком закликала парламент не голосувати за законопроект 3275: Доходи громад віддають великому бізнесу
Глава АМУ Віталій Кличко: "Мери міст вимагають до голосування в сесійній залі провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і врахувати пропозиції Асоціації міст"

Асоціація міст України вимагає провести засідання Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, на якому внести зміни в законопроект №3275.

Звернення до президента, прем'єр-міністра та Верховної Ради підписали мери 23 міст, включаючи Київ, Львів, Харків, Одесу та ін.

Нагадаємо, зазначеним законопроектом передбачається внести зміни до законодавчих актів у частині соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням COVID-2019.

В Асоціації міст законопроект назвали дискримінаційним: поки в усьому світі уряди підтримують місцеві громади, в Україні створюють умови, в яких великий бізнес отримуватиме надприбутки за рахунок доходів місцевих бюджетів.

"Всупереч позиції президента і прем'єр-міністра, яку вони задекларували на зустрічі з мерами, депутати виключають із доходів місцевих бюджетів плату за землю і майно, створюють несправедливі умови для бізнесу, позбавляють громадян коштів від оренди паїв, таким чином забезпечують окремому великому бізнесу надприбутки за рахунок податків до бюджетів усіх рівнів", - йдеться в зверненні.

Автори документа нагадали, що сьогодні саме органи місцевого самоврядування виплачують підвищені зарплати медикам, фінансують закупівлю ліків, масок, тестів, медобладнання. У разі прийняття законопроекту №3275, у громад не буде коштів на зарплати медикам, вчителям, соцпрацівникам, вихователям, працівникам транспорту і ЖКГ.

"У зв'язку з цим ми, мери міст, вимагаємо до голосування в сесійній залі провести засідання Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і врахувати пропозиції Асоціації міст!", - підкреслив глава АМУ Віталій Кличко.

Нагадаємо, спікер ВРУ Дмитро Разумков анонсував розгляд законопроекту №3275 на позачерговому засіданні Ради 30 березня. У числі співавторів скандального проекту - голова і перший заступник фінансового комітету ВРУ Данило Гетьманцев і Ярослав Железняк.

Зараз ви читаєте новину «Асоціація міст на чолі з Кличком закликала парламент не голосувати за законопроект 3275: Доходи громад віддають великому бізнесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути