Ексклюзиви
вівторок, 28 серпня 2012 16:35

Арбузов вирішив ліквідувати банк, що належав опальному "бютівцю"

Арбузов вирішив ліквідувати банк, що належав опальному "бютівцю"
Арсен Аваков був співвласником "Базиса". Фото: obozrevatel.com

Національний банк України (НБУ) вирішив ліквідувати банк "Базис" (Харків).

Про це повідомляється на веб-сайті банку.

"Постановою правління НБУ №357 від 23 серпня 2012 прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та призначення ліквідатора ПАТ "АКБ" Базис "Ладоненко В.Н.", - сказано в повідомленні.

НБУ з 23 квітня поточного року ввів тимчасову адміністрацію в банк "Базис" на період до 23 жовтня 2012 року.

Банк "Базис" заснований в 1991 році. Його найбільшими бенефіціарами на 1 квітня 2012 року є Олег Гайовий, Ігор Моркотонов та Ігор Котвицький. Раніше співвласником банку був екс-голова Харківської облдержадміністрації, голова Харківської обласної організації ВО "Батьківщина" Арсен Аваков.

Аваков у 2005-2010 роках очолював Харківську обласну державну адміністрацію.

Аваков 31 січня 2012 був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Інформація про затримання екс-глави Харківської облдержадміністрації в м.Фрозіноне (Італія) була підтверджена 27 березня. Через це керівництво партії "Батьківщина" надіслало листи генеральному секретарю Інтерполу й уряду Італії з проханням врахувати "очевидне політичне мотивування" кримінального переслідування Авакова і звільнити його.

Суд Рима 12 квітня прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти.

Згідно з даними Нацбанку, на 1 квітня 2012 року з розміром загальних активів (997 млн ??грн) банк "Базис" займав 106-е місце серед 174 українських банків.

Зараз ви читаєте новину «Арбузов вирішив ліквідувати банк, що належав опальному "бютівцю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути