понеділок, 24 грудня 2012 10:57

Японія звинуватила США та Європу в "валютних війнах"

Японія звинуватила США та Європу в "валютних війнах"
Фото: ruvr.ru

Новий прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе заявив про необхідність послабити курс єни до 90 проти долара, а також звинуватив США і країни Європи у діях, які призводять до зміцнення інших національних валют проти долара і євро.

Таким чином, японський прем'єр-міністр став другим офіційним чиновником з країн G7 після глави Банку Англії Мервіна Кінга, який заявив про те, що центральні банки різних країн можуть бути втягнуті у "валютні війни", які посилять напруженість між країнами, повідомляє Wall Street Journal .

Абе закликав Банк Японії протистояти трендам, які, як він сказав, приходять із США і Європи, і домогтися зниження курсу національної валюти до 90 ієн за долар. На початку торгів в Азії в понеділок вартість долара перебувала на рівні 84,38 ієн. На думку Абе, рівень в 90 ієн повинен підтримати прибуток японських експортерів.

"Центральні банки по всьому світу друкують гроші, підтримуючи їх економіки і збільшення експорту. Америка - яскравий приклад", - сказав Абе, посилаючись на політику Федеральної резервної системи США щодо збільшення доларової ліквідності на ринку за рахунок великих обсягів купівлі казначейських облігацій та інших активів.

"Якщо так піде і далі, то ієна буде неминуче зміцнюватиметься. Життєво важливо протистояти цьому", - зазначив Абе, який стане прем'єр-міністром Японії вже в середу.

Раніше Кінг казав, що 2013 рік може бути важким роком, так як низка країн намагається знизити обмінний курс своїх валют і це призводить до проблем.

Коментарі Абе та Кінга говорять про те, що масштаби "валютних війн" розширюються. Деякий час критики зазнавав переважно Китай, так як він активно керував обмінним курсом своєї валюти для стимулювання експорту.

Але в результаті фінансової кризи інші країни, в тому числі Швейцарія, Ізраїль і Південна Корея, також докладають певних зусиль, для того щоб запобігти сильне зміцнення своїх валют.

Зараз ви читаєте новину «Японія звинуватила США та Європу в "валютних війнах"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути